Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Personaladministratör till Häktet Göteborg

Personaladministratör till Häktet Göteborg

Häktet Göteborg Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Häktet Göteborg är ett säkerhetshäkte med placering i kriminalvårdens hus i centrala Göteborg. På häktet Göteborg arbetar bland annat kriminalvårdare, psykologer, sjuksköterskor, administratörer och underrättelseoperatörer. Totalt är vi cirka 300 medarbetare som dagligen arbetar med Kriminalvårdens viktiga uppdrag och med att bryta den onda cirkeln!

Arbetsbeskrivning

Som personaladministratör ansvarar du för kortsiktig och långsiktig personalplanering. Du arbetar tillsammans med två kollegor och tillhör personalavdelningen. I din roll kommer du i stor utsträckning arbeta med operativa arbetsuppgifter så som att boka vikarier vid frånvaro, planera bemanning inför utbildningsinsatser, schemaläggning m.m. Du stöttar 13 chefer i olika personalfrågor, främst i personalplanering. I ditt arbete samverkar du mycket med Kriminalvårdens servicecenter som hanterar vissa administrativa uppgifter. Du registrerar arbetsförändringar och schemaplanering i IT-systemet Heroma, bistår vid registrering och framtagande av viss HR-statistik samt ansvarar för att beställa anställningsavtal samt gör registerkontroller av nya medarbetare.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten är godkänd gymnasieexamen ett krav. Det är önskvärt att ha erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter, gärna inom offentlig förvaltning. Utbildning på högskolenivå inom administration/personal ses som meriterande.

Du som söker har mycket god IT-kompetens, framför allt i Excel då mycket av ditt arbete utgår från detta program. Det är meriterande om du har erfarenhet av IT-systemet Heroma samt god kunskap i personalrangering och schemaläggning. Det är även meriterande om du arbetat med periodplanerad arbetstid och har tidigare erfarenhet av avtal. Vidare har du en hög administrativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är väl förtrogen med MS Office-paketets olika program.

Flexibilitet, stresstålighet och god samarbetsförmåga värderas högt och stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. För att söka tjänsten ser vi det som en självklarhet att du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse
Tjänsten är ett vikariat på cirka 1 år med eventuell möjlighet till förlängning.

Tidsbegränsat till: 2020-09-30

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-17
Referensnummer: A899666
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Kriminalvården tillämpar individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Dagtid måndag till fredag,-Flextid

Kontakt

Kontaktperson

Maria Marklund
Kriminalvårdsinspektör
0728626781

Fackliga företrädare

David Nordlander
ST/OFR
076-812 28 31

Sofia Boman
SACO
031-7529516

Stefan Römer
Seko
Stefan.Romer@kriminalvarden.se

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.