Kriminalvården logotyp

Proaktiv pressekreterare till Kriminalvården

Proaktiv pressekreterare till Kriminalvården

Pressektionen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens kommunikationsavdelning ansvarar för myndighetens interna och externa kommunikationsarbete, pressfrågor samt för myndighetens samlade varumärkesarbete.

Kriminalvårdens presstjänst har tre huvuduppdrag: att hålla en hög servicegrad gentemot journalister, att stötta våra talespersoner inför mötet med journalister och att jobba proaktivt med att föra ut Kriminalvårdens nyheter till journalister.

Presstjänsten ansvarar för reaktivt och proaktivt medarbete, medierelationer, samordning av medieaktiviteter, budskapsformulering, medieträning, omvärldsbevakning och krishantering.

Arbetsbeskrivning

I ditt arbete som pressekreterare kommer du att ta fram underlag och stötta talespersoner inför intervjuer, skriva pressmeddelanden, artiklar och arbeta med olika utåtriktade aktiviteter som pressträffar och medieträningar, samt inte minst det så strategiskt viktiga proaktiva pressarbetet.

Du ingår även i presstjänstens beredskap och kommer att ha pressjour samt jobba med sociala medier på regelbunden basis. Du kommer också att vara delaktig i arbetet kring kriskommunikation. Du kommer att samarbeta både med kollegor på Kommunikationsavdelningen och med medarbetare ute i verksamheten och på huvudkontoret.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är lugn och stabil i stressituationer, men samtidigt har ett driv, ett engagemang och ett tempo. Du kan raskt växla upp när det behövs. Du har ett gott omdöme och kan oproblematiskt flytta dig mellan det operativa och det strategiska. Du kan snabbt prioritera vad som är viktigt och det som för stunden är mindre viktigt. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera, säkerställer att budskap når fram och du skapar egna texter av hög kvalitet. Du förstår den strategiska nyttan av proaktivt pressarbete, och är därför även vass på att knyta kontakter och underhålla relationer, både internt och externt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Journalistutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med kunskaper eller arbetslivserfarenheter som Kriminalvården bedömer som relevant
• Flerårig arbetslivserfarenhet som journalist på en större nyhetsredaktion
• Mycket god förmåga att uttrycka sig väl i skrift på svenska.
• Mycket god förmåga till nyhetsvärdering
• Mycket god förmåga att kunna förklara komplicerade sammanhang på ett enkelt sätt.

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet från proaktivt pressarbete där en förflyttning skett från det reaktiva till det proaktiva
• Erfarenhet av PR-arbete
• Erfarenhet från arbete med sociala medier
• Erfarenhet av att hantera allvarliga mediala kriser

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde efter årsskiftet alternativt tidigare enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-28
Referensnummer: C64878
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Tjänsten innebär jourtjänstgöring på regelbunden basis.

Kontakt

Kontaktperson

Kristina Granqvist
Presschef
011 496 35 33
kristina.granqvist@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer vi att tillämpa skrivprov.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.