Kriminalvården logotyp

Processtöd till Frivården, verksamhetsområde Halland och Västra Götaland

Processtöd till Frivården, verksamhetsområde Halland och Västra Götaland

Frivård Halland/Västra Götaland Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Frivården Halland och Västra Götaland är ett verksamhetsområde som består av fyra frivårdskontor i Borås, Halmstad, Skövde och Vänersborg. Vi söker nu en processtödjare med placering på någon av dessa orter men med hela verksamhetsområdet som arbetsplats. Läs mer om Frivårdens verksamhet: https://www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/frivard/

Arbetsbeskrivning

I rollen som processtöd är du ett stöd för frivårdschefer och kriminalvårdsinspektörer i arbetet på kort och lång sikt med uppdrag, utredningar och uppföljning av resultat generellt, men också i de årliga löpande processerna. Du genomför analyser av verksamheten och i dialog med chefer och medarbetare ger förlag till åtgärdsplaner

Rollen innebär också att vara ett stöd i arbete med förändringsledning, stötta och delta i lokala och lokal-regionala uppdrag och projekt. Delta i kvalitetsarbete och praxisarbete kopplat till processutveckling och kvalitetsutveckling och i dialog med andra kollegor ta fram utvecklingsförslag inom olika arbetsprocesser. Det ingår i arbetet att leda workshops och stötta chefer i utvecklingsprocesser.

Kvalifikationer

I rollen som processtödjare söker vi dig som är strukturerad, flexibel och har en god samarbetsförmåga. Som person är du trygg och stabil. Du är också analytisk och har förmågan att självständigt utveckla och underhålla processer. Du tar ansvar för att strukturera ditt angreppssätt och driver dina processer vidare och även ha kontakt med flera aktörer. Vi ser också att du till din natur har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Kandidatexamen 180 hp med inriktning mot kvalitetsledning, offentlig förvaltning, statsvetenskap, juridik eller beteendevetenskap alternativt annan akademisk utbildning tillsammans med erfarenhet som bedöms lämplig för tjänsten.
• Erfarenhet av framtagande av åtgärdsplaner och utvecklingsplaner
• Erfarenhet av utrednings- uppföljnings och analysarbete
• Goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som skrift
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med kvalitetsledning, förändringsledning eller implementering av nya eller förändrade uppdrag.
• Kunskap och erfarenhet av att driva, leda och underhålla processer med flera aktörer.
• Erfarenhet av Kriminalvårdens verksamhet, eller annan rättsvårdande myndighet
• Erfarenhet av frivårdens verksamhet
• Erfarenhet av verksamhetsutveckling och projektledning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Omgående eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-07
Referensnummer: C68463
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Linda Hilmarsson
Frivårdschef
0500-745250

Eleonora Björklund
Rekryteringsspecialist
011-47 413 31

Fackliga företrädare

Per Simonsson
SEKO
0522-681 408

Karin Schultz
OFR
035-2950119

Ullabeth Karlsson
SACO
031-752 98 95

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Observera att vi i denna rekrytering arbetar med löpande urval och intervjuer kan därför komma att genomföras innan sista ansökningsdatum.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.