Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Programledare, Kriminalvården Mariestad

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Verksamhetsområde (VO) Mariestad består av anstalten Johannesberg, klass 2, anstalten Rödjan, klass 3 öppen samt ett häkte. VO Mariestad har ca 150 anställda fördelade inom olika yrkeskategorier och kompetenser.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu två programledare till vårt team, en tillsvidareanställning och ett vikariat.

En stor andel av kriminalvårdens klienter är dömda för olika typer av våldsbrott samt narkotikarelaterad brottslighet. En viktig del av kriminalvårdens uppdrag är att genomföra olika manualbaserade motivations- och behandlingsprogram.

Som en viktig del av arbetet för att förebygga återfall i brott och arbeta efter Kriminalvårdens vision ”Bättre ut” bedrivs omfattande programverksamhet för klienter både i grupp och enskilt. Behandlingsprogrammen bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori.
Vid Kriminalvården i Mariestad bedrivs program riktade mot kriminalitet, våld, relationsvåld samt missbruk. Programmen som bedrivs heter Mik, ÅP, Prism, One to One, Idap, ETS och PULS. Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program. I tjänsten ingår förutom att leda program också administrativa arbetsuppgifter.

Uppdraget utförs av ett mycket engagerat programteam, till vilket vi nu söker nya medarbetare. Viktigt är ett engagerat arbete för ett gott samarbete såväl med andra programledare som med övrig personal på anstalten.

Du kommer att ingå i verksamhetsområdets programteam och erbjuds ett spännande och viktigt uppdrag att motivera och behandla klienter genom kognitiva behandlingsinsatser, samt internutbildning och handledning.
Du blir anställd inom verksamhetsområdet Mariestad och din placering kommer vara på anstalten Johannesberg där du ingår i avdelningens säkerhetstäckning.

Kvalifikationer

Grundläggande krav är att du är godkänd i Kriminalvårdens grundläggande programledarutbildning (GPU).

Meriterande är erfarenhet av KBT-baserade program som Kriminalvården bedriver, samt väl vitsordad erfarenhet av kriminalvård och/eller annan verksamhet som innebär myndighetsutövning och arbete med relationsvåld.

Du har förmåga att arbeta självständigt med hög integritet och stor flexibilitet samt skapa förtroendefulla relationer. God samarbetsförmåga och hög social kompetens är nödvändigt samt att du kan uttrycka väl i tal och skrift i svenska språket. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera när situationen kräver. Vi fäster särskild vikt vid den personliga lämpligheten.

Du delar naturligtvis kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillsvidareanställning: 2017-09-01 eller efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.<br/><br/>Vikariat: 2017-09-01-2017-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-22
Referensnummer: A702836
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Kriminalvården tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid
Dagtid, måndag-fredag¤

Kontakt

Kontaktperson

Björn Wäring
Kriminalvårdsinspektör
0501-758 292

Fackliga företrädare

Fredrik Bellino
OFR
0501-758 201

Anna-Carin Öman
SACO
0501-758 054

Alf Ringhage
SEKO
0501-758 201

Övrigt

Intervjuer kommer att ske löpnade under pågående annonseringen.
Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.