Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Programledare till anstalten Kumla

Programledare till anstalten Kumla

Anstalten Kumla Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om anstalten Kumlas verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/kumla/#om

Verksamhetsområde Kumla är en del av Kriminalvården Region Mitt. Anstalten har plats för drygt 500 klienter och sysselsätter ca 500 tillsvidareanställda. Anstalten är indelad i mindre enheter med olika inriktningar tex omvårdnad, säkerhet, sysselsättning och program. Programteamet vid anstalten Kumla utgörs idag av åtta programledare.

Arbetsbeskrivning

Som en viktig del av arbetet med att förebygga återfall i brott och arbeta efter Kriminalvårdens vision "Bättre ut" bedrivs omfattande programverksamhet för klienter både i grupp och enskilt. Behandlingsprogrammen är manualstyrda och bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädesvis på kognitiv beteendeterapi och social inlärningsteori. Arbetet med klienterna sker utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Vid anstalten Kumla bedrivs program riktade mot våldsbrott, relationsbrott, kriminalitet och missbruk. Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program. På anstalten bedrivs för närvarande programmen PULS, VPP, Brottsbrytet, RVP, OTO och PRISM. Programledarens huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med kriminalvårdsinspektör och övriga programledare planera, leda, utveckla och följa upp programverksamheten på anstalten. Tillsammans med övrig personal svarar du för säkerhets- och ordningsfrågor under behandlingsarbetet. Viktigt är ett gott samarbete såväl med andra programledare som med personal på anstalten. I tjänsten ingår förutom att leda program även administrativa arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt och är lugn och kontrollerad i stressituationer. Du har god empatisk förmåga och arbetar bra med andra personer. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt och har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du har en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen kräver det.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk utbildning med beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

Meriterande
• Eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap
• Godkänd grundutbildning inom Kriminalvården
• Övriga utbildningar med behandlingsinriktning som Kriminalvården bedömer relevanta
• Klientnära kriminalvårdserfarenhet
• Övrig klientnära arbetslivserfarenhet inom vård och behandling eller inom socialt arbete
• Grundläggande kunskaper i kognitiva metoder, vana att tillämpa RBM-principerna (Risk-Behov-Mottaglighet) samt utbildning och certifiering i något eller några av kriminalvårdens behandlingsprogram.
• Relevanta språkkunskaper

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde omgående eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-07
Referensnummer: A973558
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid
Måndag-fredag, flextidsavtal finns.

Kontakt

Kontaktperson

Karolina Bergström
Kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Jessica Sandberg
personalhandläggare
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Ulrika Hultman
SACO
077-22 80 800

Jonas Wilén
ST
077-22 80 800

Thomas Hagsten
SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Tjänsten kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.