Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Programledare till anstalten Kumla

Kumla Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Verksamhetsområde Kumla innefattar en anstalt med högsta säkerhetsklass. Anstalten har under de senaste åren expanderat och är numera Sveriges största anstalt med drygt 400 platser.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i verksamhetens programteam och erbjuds ett spännande och viktigt uppdrag att motivera och behandla klienter genom kognitiva behandlingsinsatser. Arbetet bedrivs i nära samarbete med övrig personal på anstalten. Du kommer att arbeta med grupp- och individuella program och en del av arbetet innebär att dokumentera genomförda program för uppföljning av programverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och/eller certifierad i VPP 87, VV26, ETS, OTO och Prism. Gärna i kombination med varandra.
Vi värdesätter din förmåga att arbeta självständigt med hög integritet och stor flexibilitet samt din förmåga att skapa förtroendefulla relationer.
Det är viktigt att du är positiv och engagerad samt medverkar till utveckling av verksamheten tillsammans med övriga i arbetslaget. Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Erfarenhet av arbete inom Kriminalvården är meriterande.
Du delar naturligtvis kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Omgående eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-06
Referensnummer: A754100
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 7

Arbetstid: Dagtid, måndag-fredag

Kontakt

Kontaktperson

Klara Bolinder
Kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Thomas Hagsten
SEKO
077-22 80 800

Jonas Wilén
ST - Kumla
077-22 80 800

Daniel Harrysson
SACO - Kumla
077-22 80 800

Övrigt

Vid tillsättning av dessa tjänster utgår vi från anstaltens programuppdrag och de intagnas behov och efterfrågar därför en väl avvägd sammansättning av programkompetens i teamet.
Anställningen kan komma att inledas med 6 mån provanställning.

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. Denna tjänst är säkerhetsklassad och kräver svenskt medborgarskap.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. Supporttelefon för sökande: 0771-10 10 29

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- eller rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.