Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Programledare till frivården Härnösand

Frivården Härnösand Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Kriminalvården, Region Nord, söker nu en (1) programledare till frivården Härnösand. Frivården Härnösands upptagningsområden är Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik. Verksamheten leds av en frivårdschef tillsammans med en kriminalvårdsinspektör.

Frivården arbetar för ett enhetligt, rättsäkert och trovärdigt alternativ till den slutna Kriminalvården och arbetet på frivården är i en stark utvecklingsfas.

Arbetsbeskrivning

Som en viktig del av arbetet för att förebygga återfall i brott bedriver Frivården Härnösand en omfattande programverksamhet för klienter under övervakning, både i grupp och enskilt. Behandlingsprogrammen bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori. Som programledare ingår du i ett team som arbetar med klienter i frivård och anstalt. Vi använder oss av program mot kriminalitet, våld, missbruk, sex-och relationsvåld samt mot spelberoende. De program vi bedriver är Prism, One to one, Puls, MIK/BSF, ÅP, Idap och Ros. Uppdraget utförs av ett engagerat programteam med särskild programledarkompetens och det är till denna grupp vi nu söker en ny medarbetare. Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program. I tjänsten som programledare ingår förutom att leda program också administrativa arbetsuppgifter.
Viktigt är att engagerat arbeta för ett gott samarbete såväl med andra programledare som med personal på anstalter och inom frivården. Arbetet bedrivs på fler än ett verksamhetsställe.

Kvalifikationer

För att arbeta som programledare krävs socionomexamen alternativt högskoleexamen med beteendevetenskaplig eller juridisk inriktning eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det krävs också att du har genomfört Kriminalvårdens grundutbildning med godkända resultat, meriterande är frivårdens specifika utbildning. Det är en tillgång om du har erfarenhet av socialt behandlingsarbete och utredningsarbete. Har du sedan tidigare genomfört Kriminalvårdens grundläggande programledarutbildning (GPU) är det ett plus. En viktig egenskap är att du har förmåga att förhålla dig till klienter och medarbetare på ett positivt, empatiskt och engagerat sätt utan att kompromissa med kriminalvårdens normer, regler och bestämmelser. Du ska kunna uttrycka dig väl i det svenska språket i såväl tal som skrift. Mångkulturella erfarenheter och språkkunskaper är också önskvärt.

Vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga men även förmågan att kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Som person är du engagerad, flexibel och ser möjligheterna i förändringar. Du behöver vara tydlig i ditt sätt att kommunicera, pedagogisk, stabil och kan sätta gränser. Du har även förmåga att skapa och upprätthålla kontakter inom och utanför Kriminalvården. Du har en humanistisk grundsyn och delar kriminalvårdens grundläggande värderingar. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet samt din förmåga att arbeta i ett team. B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-05-31
Referensnummer: A782916
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Annika P Åberg
Kriminalvårdsinspektör
0611-37 16 78

Fackliga företrädare

Thomas Huuva
OFR/ST
090-695 59 16

Ellinor Andersson
SACO
0611-37 16 49

Lars Löfstedt
SEKO
090-695 58 61

Övrigt

Inom staten erbjuds bra villkor för bland annat friskvård, arbetstid, semester och pension. För statliga jobb gäller också i regel individuell lönesättning. Läs mer om fördelar på www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.