Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Programledare till VO Göteborg Syd

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Verksamhetsområdet Göteborg Syd består av anstalterna Högsbo och Sagsjön. Anstalten Sagsjön är en kvinnoanstalt belägen i Lindome utanför Göteborg, med en sluten del inom säkerhetsklass 2 med 14 platser och en öppen del inom säkerhetsklass 3 med 18 platser. Anstalten Högsbo är en behandlingsanstalt för män med 83 platser i säkerhetsklass 2. Anstalten ligger i Högsbo i Västra Frölunda. Anstalten vänder sig i första hand till dömda med någon form av missbruksproblematik, som är motiverade att arbeta med sitt beroende. Anstalten har en omfattande programverksamhet och sysselsättning i form av bl.a. kognitiva behandlingsprogram, arbetsdrift, service, lärcentrum och skapande verksamhet. Vi arbetar för att allt arbete på anstalten ska genomsyras av att stödja, vägleda och motivera klienterna till ett liv utan kriminalitet och droger.

På anstalten Högsbo, som kommer vara din primära arbetsplats, arbetar ca 60 personer och arbetet leds av en anstaltschef med tre kriminalvårdsinspektörer som har avdelnings-, säkerhets- och programansvar. Tjänsten kommer även att innebära tjänstgöring på anstalten Sagsjön. Som programledare arbetar du under en kriminalvårdsinspektör och ingår i ett team av totalt åtta programledare.

Arbetsbeskrivning

En stor andel av kriminalvårdens klienter är dömda för olika typer av våldsbrott samt narkotikarelaterad brottslighet.
Som en viktig del av arbetet för att förebygga återfall i brott och arbeta efter Kriminalvårdens vision ”Bättre ut” bedrivs omfattande programverksamhet för klienter både i grupp och enskilt. Behandlingsprogrammen bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori. På anstalterna Högsbo och Sagsjön bedrivs program riktade mot våld, missbruk och kriminalitet.

Uppdraget utförs av ett mycket engagerat programteam, till vilket vi nu söker en ny medarbetare. Du skall tillsammans med andra programledare leda programverksamhet med intagna/klienter såväl enskilt som i grupp. En viktig del är att ge programinformation till klienter, genomföra personbedömningar och delta i klientmöten. Arbetet bedrivs i nära samarbete med anstaltens vårdare och klienthandläggare. Administration tillkommer gällande dokumentation av behandling samt behandlingsplanering m.m. Tillsammans med övrig personal svarar du för säkerhets- och ordningsfrågor under behandlingsarbetet.

Du kommer att ingå i verksamhetsområdets programteam och erbjuds ett spännande och viktigt uppdrag att motivera och behandla klienter genom kognitiva behandlingsinsatser, samt internutbildning och handledning.

Kvalifikationer

Krav:
• Högskoleexamen med beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig.
• Arbetslivserfarenhet av att arbeta med behandling (mot missbruk och kriminalitet)
Meriterande:
• Erfarenhet av arbete inom Kriminalvården, särskilt inom programverksamhet
• Genomgången utbildning som VSP-utredare
• Genomgången GPU-utbildning för programledare
• Certifierad i programmen Puls, Våga Välja och Vinn

Du har förmåga att arbeta självständigt med hög integritet och stor flexibilitet samt skapa förtroendefulla relationer. God samarbetsförmåga och hög social kompetens är nödvändigt samt att du kan uttrycka väl i tal och skrift i svenska språket. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera när situationen kräver. Vi fäster särskild vikt vid den personliga lämpligheten.

Du delar naturligtvis kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-06-22
Referensnummer: A691692
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

David Efraimsson
Kriminalvårdsinspektör
david.efraimsson@kriminalvarden.se

Markus Ekström
Personalhandläggare anstalten Högsbo/Sagsjön
0722387516
markus.ekstrom@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Gunnar Magnusson
Facklig företrädare, SEKO
Centralvakt, 031-7529790

Robert Löverdal
Facklig företrädare, OFR
Centralvakt, 031-7529246

Ullabeth Karlsson
SACO
031-752 98 95

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.