Kriminalvården logotyp

Programledare, VO Norrköping

Programledare, VO Norrköping

Norrköping Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Verksamhetsområdet Norrköping innefattar Häktet Norrköping samt två anstalter i säkerhetsklass 3, Anstalten Skenäs och Anstalten Kolmården. Anstalten Skenäs har i nuläget 132 klientplatser samt cirka 50 medarbetare. Anstalten ligger på Vikbolandet cirka tre mil utanför Norrköping. Anstalten Kolmården har i nuläget 170 klientplatser samt cirka 50 medarbetare. Anstalten ligger i Krokek cirka 2.5 mil utanför Norrköping.

Nu söker vi 2 st nya programledare.

Arbetsbeskrivning

Som en viktig del av arbetet för att förebygga återfall i brott och arbeta efter Kriminalvårdens vision Bättre ut bedrivs omfattande programverksamhet för klienter både i grupp och enskilt. Behandlingsprogrammen bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori. På anstalterna Kolmården och Skenäs bedrivs program riktade mot kriminalitet, våld, relationsvåld samt missbruk. Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program. I tjänsten ingår att du arbetar såväl enskilt som tillsammans med andra programledare samt med övriga personalgrupper på anstalten där ni samverkar, planerar och dokumenterar kring klienternas medverkan och utveckling.

Din geografiska utgångspunkt är anstalten Skenäs men uppdraget innefattar även anstalten Kolmården.

Kvalifikationer

För att arbeta som programledare vill vi att du har akademisk utbildning med beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med klientnära kriminalvårdserfarenhet eller övrig klientnära arbetslivserfarenhet inom vård och behandling eller inom socialt arbete.

Meriterande är godkänd grundutbildning inom Kriminalvården. Övriga utbildningar med behandlingsinriktning som Kriminalvården bedömer relevanta. Grundläggande kunskaper i kognitiva metoder, utbildning i Kriminalvårdens nationella program samt vana att tillämpa RBM-principerna (Risk-Behov-Mottaglighet).

Personliga egenskaper som krävs är god samarbetsförmåga, stabilitet, god omdömesförmåga, tydlighet, pedagogisk insikt och uppvisar stor personlig mognad.

ÖVRIGT
Fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.
B-körkort
Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Stor vikt kommer att läggas vid din pedagogiska förmåga samt personliga lämplighet

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde efter överenskommelse.
Vi förbehåller oss rätten om 6 mån provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-07
Referensnummer: C68289
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid
måndag-fredag

Kontakt

Kontaktperson

Annette Rask
Kriminalvårdsinspektör
0125-76 12 48

Anders Gunnarsson
Rekryterare
011-496 33 47

Fackliga företrädare

Anette Selander
SEKO
077-228 08 00 (vxl)

Nina Malmgren
OFR/ST
077-22 80 800 (vxl)

Emelie Dimberg
SACO
077-22 80 800 (vxl)

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.