Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Projektledare inom IT och verksamhetsutveckling

Projektledare inom IT och verksamhetsutveckling

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen. Våra drygt 100 anställda sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver. Just nu är vi inne i en expansiv digitaliseringsfas med flera nya projekt på gång. Hos oss får du chansen att jobba och utvecklas på en kreativ avdelning med fokus på innovation och nytänkande.

Läs gärna mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Som projektledare inom Kriminalvårdens IT-avdelning kommer du leda digitaliseringsprojekt. Du jobbar tätt med våra olika verksamhetsområden och bygger över tid upp en god verksamhetskunskap som underlättar ditt arbete som förändringsledare.

I rollen som projektledare planerar du, följer upp och rapportera status och avvikelser utifrån projektetens mål och planering. Du säkrar resurser och projektdeltagande samt styr och leder projektarbetet i vardagen. I vissa fall förekommer det även arbete i uppdragsform och utredningar.

I vår grupp av projektledare kommer du vara en viktig del av laget där vi prestigelöst stödjer varandra via våra olika erfarenheter, kompetenser samt andra individuella styrkor. Tillsammans med kollegorna på IT-avdelningen och övriga verksamheter på Kriminalvården levererar vi det värde samt effekt som behövs för att stödja myndighetens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för verksamhetsutveckling. Du har flerårig praktisk arbetslivserfarenhet som projektledare där du har erfarenhet av att driva verksamhetsutvecklingsprojekt kopplat till IT och digitalisering samt mycket god kunskap om projektstyrningsmetodiken PPS eller motsvarande. Du har en relevant utbildning inom IT.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet och kunskap om:
• Akademisk utbildning eller examen inom t.ex. systemvetenskap, högskole- eller civilingenjör
• Certifiering inom projektledning t.ex. IPMA eller PMI
• Projektledning mot agila utvecklingsteam
• Arbete i projekt med inslag av upphandling enligt LOU
• IT-infrastruktur/IT-tekniska projekt
• Implementations-/införandeprojekt
• Utveckling av arbetssätt kring projektmetodik
• Att fungera som mentor till andra projektledare
• Förvaltningsstyrningsmodellen PM3 och ramverket ITIL
• Förändringsledning

Vi förutsätter att du är trygg och stabil i rollen som projektledare där du via god struktur driver dina projekt mål- och resultatorienterat. Du ser naturligt helheter samt tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Då rollen har en stor kontaktyta både internt på IT-avdelningen och mot andra avdelningar förutsätter det en god kommunikativförmåga och att du har lätt för att skapa kontakt och samarbeta med andra. Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-21
Referensnummer: A891881
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Johan Wärn
Tf chef Leveransstöd
011-496 30 70

Anna Landén
Enhetschef
072-714 06 23

Fackliga företrädare

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Mikaela Damsten
Saco-S
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.