Kriminalvården logotyp

Psykolog med regionalt uppdrag

Psykolog med regionalt uppdrag

Saltvik Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens övergripande uppdrag är att verkställa påföljder på ett säkert, humant och effektivt sätt samt förebygga återfall i brott. Båda uppdrag vilar på att det gjorts en individuell strukturerad bedömning av risk för återfall i brott och misskötsamhet under verkställigheten, behov av insatser för att sänka de riskerna och de mottaglighetsfaktorer som påverkar, där eventuella psykiatriska frågeställningar ingår. Kriminalvården stärker nu psykologuppdraget inom risk- och behovsbedömning med ytterligare tjänster i tre av Kriminalvårdens totalt sex regioner. Till region Nord med placeringsort Härnösand söker vi nu en av dessa psykologer.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten består i grunden av strukturerade risk- behov och mottaglighetsbedömningar. En del av detta arbete handlar om så kallade fördjupade villkorsutredningar, som är ett av underlagen för att besluta om de säkerhetsmässiga ramar som bör gälla under en verkställighet. För bedömning av risken för framtida brott används strukturerade riskbedömningsinstrument. Utredningarna syftar också till att ge verksamheten riskscenariobeskrivningar och förslag på tänkbara strategier eller åtgärder för att hantera de risker som anses föreligga. Att kunna ge konsultation till andra utredare som arbetar med risk- och behovsbedömning på grundnivå är en viktig del av tjänsten. Några av psykologerna som arbetar inom uppdraget fördjupad risk- och behovsbedömning är också utbildare och står för kvalitetssäkring i myndigheten inom kunskapsområdet.

Samarbete med övrig personal och ibland externa aktörer är en självklar och viktig del av arbetet. Som en del av utredningsteamen kommer du arbeta inom hela regionen och i vissa fall även kunna ta ärenden i övriga delar av landet. Då uppdraget utökas med fler tjänster bidrar du också i det fortsatta utvecklingsarbetet. Du kommer ha din placering på anstalten Saltvik men möjlighet att arbeta från regionkontoret kommer också att finnas. Resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer

För att trivas i tjänsten som psykolog hos oss är det viktigt att du själv strukturerar upp ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du behöver vara trygg, stabil och ha självinsikt samt ha lätt för att arbeta med andra människor. Vidare behöver du kunna kommunicera på ett tydligt sätt samt vara bekväm med att arbeta mot mål och fokusera på resultat. Som psykolog hos oss behöver du förstå din roll men se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som är/har:
• Legitimerad psykolog
• Utbildning i risk- och behovsbedömningsinstrument
• Flerårig erfarenhet av de specifika klientgrupper som bedömningsinstrumenten riktar sig till, från Kriminalvården eller närliggande verksamhet
• Mycket god förmåga att uttrycka sig målgruppsanpassat i tal och skrift
• God administrativ förmåga

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet i närtid av att ha arbetat löpande med fördjupande risk- och behovsbedömningar
• Påbörjad eller slutförd utbildning som specialist i forensisk psykologi
• Erfarenhet av psykologisk testning, diagnostik
• Utbildningserfarenhet
• Mycket god kunskap i ett annat språk än svenska
• Utbildning i testmetodik, diagnostik
• Erfarenhet av testpsykologiska insatser
• Deltagit i piloter, försöksverksamhet, annan verksamhetsutveckling
• God kunskap om hela Kriminalvårdens verksamhet samt klientsystem

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Härnösand.

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-01
Referensnummer: C61891
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Mats Hagstedt
Sektionschef region Nord
0611-371602

Erik Boström
Rekryteringsspecialist
011-4963373

Fackliga företrädare

Monica Olausson
SACO
076-146 58 03

Sandra Lindblom
OFR/ST
026-4561331

Petra Svensk
SEKO
026-4561357

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.