Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Psykolog till Anstalten Kristianstad, sexualbrottsavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Kriminalvården Kristianstad omfattar förutom stab och kansli verksamhetsställena häktet, frivården, anstalten Kristianstad - Centrum och anstalten Kristianstad. Vid anstalten Kristianstad utgör 43 platser en riksresurs för sexualbrottsdömda och 32 platser en riksresurs för dömda ungdomar.

Arbetsbeskrivning

Som psykolog med inriktning mot sexualbrottsavdelning kommer du att bedriva motivations- och behandlingsarbete i nära samarbete med våra andra psykologer, sjukvården, kriminalvårdare och övrig programpersonal.

På sexualbrottsavdelningen bedrivs behandlingsprogrammet ROS (Relationer och samlevnad). Programmet bygger på kognitiv beteendeterapi. Programmet bedrivs såväl enskilt som i grupp. Du kommer även att ha individuella samtal/terapier utöver behandlingsprogrammet ROS.

På ungdomsavdelningen har det individuella arbetet ett brottspreventivt fokus för psykologen. Individuella samtal/terapier och stödsamtal förekommer. I vissa fall blir psykologen även involverad i arbetet med intagna som utreds för neuropsykiatriska funktionshinder.

Vägledning och utbildning av personal kan komma att ingå.

Kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog alt har PTP-tjänstgöring.
Du har utbildning och erfarenhet av kognitiv beteendeterapi samt neuropsykiatriska utredningar. Erfarenhet av behandlingsarbete i grupp, forensisk psykologi och arbete med frihetsberövade klienter är meriterande.

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på samarbetsförmåga och flexibilitet. Förmågan att utveckla goda kontakter med såväl klienter och medarbetare som interna och externa samarbetsparter är väsentlig.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.<br/>6 månaders provanställning kommer att tillämpas.<br/>Intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-03
Referensnummer: A706699
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Stefan Karström
Anstaltschef
044-785 15 70

Nina Björkman
Kriminalvårdsinspektör
044-785 16 47

Nina Tikkanen
Kriminalvårdsinspektör
044-785 16 21

Fackliga företrädare

Anders Lundberg
OFR-S/ST
077-22 80 800

Connie Prytz
SACO
044-7851530

Fredrik Krafft
SEKO
044-246501

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.