Kriminalvården logotyp

Psykolog till anstalten Kumla

Psykolog till anstalten Kumla

Anstalten Kumla Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om anstalten Kumlas verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/kumla/#om

Verksamhetsområde Kumla är en sluten anstalt med högsta säkerhetsklass. Verksamheten leds av en kriminalvårdschef tillsammans med ett antal kriminalvårdsinspektörer. Vid anstalten Kumla finns kriminalvårdens riksmottagning för långtidsdömda män och vid anstalten Hinseberg finns riksmottagningsplatser för långtidsdömda kvinnor. Psykologutredning görs i de fall klienten är dömd för våldsbrott (sexualbrott och i vissa fall övrig brottslighet). Riksmottagningens arbete leds av en kriminalvårdsinspektör och här arbetar totalt sex (6) psykologer och tolv (12) utredare i team med en större grupp kriminalvårdare/kontaktmän.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten består i grunden av kliniskt psykologarbete vid riksmottagningen, framförallt strukturerad riskbedömning, men du förväntas även vara tillgänglig för övrigt psykologarbete på övriga anstalten när behov uppstår. Riksmottagningen är en avdelning vid anstalten Kumla där långtidsdömda män initialplaceras för utredning avseende riskbedömning och beslut om verkställighetens utformning. Utredningsarbetet omfattar även långtidsdömda kvinnor placerade vid anstalten Hinseberg i Frövi. Utredningen syftar till att belysa den dömde och hens situation ur en mängd olika aspekter och arbetet genomförs av ett utredningsteam där kontaktman, utredare och psykolog ingår. Psykologutredningen omfattar bedömning av bland annat personlighetssyndrom, psykiatrisk problematik och missbruk samt neuropsykiatrisk screening enligt DSM-5.

Vidare ska eventuell risk för återfall i olika typer av brottslighet hos varje enskild individ bedömas och användas som underlag för de säkerhetsmässiga ramar som bör gälla under den kommande verkställigheten. Bedömning av risken för framtida brott sker genom tillämpning av validerade riskbedömningsinstrument. Utredningen syftar också till att utmynna i riskscenariobeskrivningar och förslag på tänkbara strategier eller åtgärder för att hantera de risker som anses föreligga. Underlaget för bedömningen inhämtas från befintligt aktmaterial i form av 7§-utredningar, rättspsykiatrisk undersökning, personutredning och domar. Även test och frågeformulär som administreras vid riksmottagningen samt avdelningsobservationer och eventuella referenser som inhämtats av utredare eller kontaktman används som underlag för bedömning.

Kvalifikationer

Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga och att du organiserar och planerar ditt eget arbete effektivt för att hålla givna tidsramar. Du är mån om din egen kompetensutveckling och trivs med att vara en resurs för övriga i arbetslaget. Du ska vara villig att arbeta efter strukturerade manualbaserade utredningsmetoder och arbeta mot uppsatta verksamhetsmål. Som person är du trygg och stabil med god självinsikt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Legitimerad psykolog alternativt PTP
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

Meriterande:
• Erfarenhet av psykiatri, psykiatrisk diagnostik och forensisk psykologi

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde 2021-08-01 eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-24
Referensnummer: C57031
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Flextidsavtal

Kontakt

Kontaktperson

Therése Wicklund
kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Jessica Sandberg
personalhandläggare
077-22 80 800

Arezo Moharer
psykolog
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Ulrika Hultman
SACO
077-22 80 800

Jonas Wilén
ST
077-22 80 800

Thomas Hagsten
SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och därför utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Anställningen kan komma att inledas med sex månaders provanställning för legitimerad psykolog. I det fall vi erbjuder en PTP-tjänstgöring så erbjuds en allmän visstidsanställning.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.