Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Psykolog till anstalten Norrtälje

Psykolog till anstalten Norrtälje

Anstalten Norrtälje Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Läs mer om anstalten Norrtäljes verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/norrtalje/#om

Kriminalvårdsanstalten Norrtälje är en sluten anstalt med omkring 200 platser. Vid anstalten bedrivs verksamhet för intagna vanligtvis dömda till längre fängelsepåföljd än två år. Anstalten är uppbyggd kring olika specialavdelningar: sexualbrottsavdelning, behandlingsavdelning, normalavdelningar samt SRI-avdelning (särskilt resurskrävande intagna). Anstalten har också en sjukvårdsmottagning, dit psykologerna hör.
Organisationen omfattar omkring 180 anställda och utöver detta ett antal vikarier. Anstalten är centralt belägen i norra utkanten av Norrtälje stad med goda kommunikationsmöjligheter.

Arbetsbeskrivning

Idag finns två anställda psykologer som verkar i ett nära samarbete med övriga arbetsgrupper och vi söker nu ytterligare en psykolog med genomförd PTP-tjänstgöring. Som psykolog på anstalten Norrtälje är du del i ett team av tre psykologer och har möjlighet till varierade arbetsuppgifter;

• Psykologisk behandling individuellt och i grupp
• Neuropsykiatrisk utredning
• Återfallsförebyggande behandling för sexualbrottsdömda

Psykologgruppen turas om att ha huvudansvaret för de olika områdena.

Patienternas problematik är varierande och ofta omfattande med multidiagnoser, exempelvis förekommer depression, aggressionsproblem, ångest, PTSD, personlighetsproblematik och missbruk. Även neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är vanliga. Anstaltstiden innebär för många en särskild chans att genomgå utredning under drogfrihet, vilket är av stor vikt att ta vara på för att patienten ska få rätt insatser efter frigivning. För ovanstående områden söker patienten vanligen själv psykologkontakt. Kriminalvårdens behandlingsprogram för sexualbrottsdömda, Seif (tidigare RoS), ges på uppdrag av Kriminalvården och finns som både grupp och individuell behandling. All sexualbrottsbehandling på anstalt genomförs av psykolog, i gruppformat tillsammans med en programledare. Programmet bygger på KBT, anknytningsteori och affektteori, och är i hög grad anpassningsbart utifrån individuella riskfaktorer.

Vi arbetar alltid med fokus på god säkerhet och arbetsmiljö som underlättas av att vi har god kännedom om våra klienter.

Norrtäljeanstalten erbjuder goda möjligheter till fortbildning genom både interna som externa kurser och utbildningar. Teoretisk kunskapsfördjupning tillsammans med en utmanande och givande patientgrupp gör arbetet lärorikt och utvecklande.

Kvalifikationer

Krav:

• Legitimerad psykolog

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker dig med längre yrkeserfarenhet, god samarbetsförmåga och en positiv och nyanserad människosyn. Du är kreativ och kan hantera utmaningar på ett pedagogiskt och konstruktivt sätt. Du är tydlig, stabil och förtroendeingivande och kan vid behov sätta gränser samt är bekväm med att arbeta i tvärprofessionella team.

Meriterande:

Bredden i arbetsuppgifterna gör oss intresserade av olika typer av kliniska erfarenheter.

• Klinisk erfarenhet av som psykolog med inriktning mot personer med sociala och/eller psykiska funktionsnedsättningar och anpassningar
• Erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar
• Erfarenhet av komplex psykiatrisk problematik
• Kunskap om våldsproblematik
• Relevanta språkkunskaper
• KBT-kompetens

Vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Psykologrollen inom Kriminalvården ställer höga krav på kompetens och bedömningsförmåga och att du i din yrkesutövning är väl insatt i tillämpliga lagar och Kriminalvårdens föreskrifter samt upprätthåller hög säkerhet i det dagliga arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-10
Referensnummer: A966375
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
måndag-fredag, flextid

Kontakt

Kontaktperson

Stefan Bengtsson
Kriminalvårdschef
08-559 962 57

Frida Stellborn
leg. psykolog
frida.stellborn@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Mikaela Heimer
SACO
077-22 80 800

John Lundell
OFR/ST
077-22 80 800

Sonny Swenzon
SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.