Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Psykolog till Kriminalvårdens riksmottagning vid anstalten Kumla

A/H Region Mitt Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Verksamhetsområde Kumla är en sluten anstalt med högsta säkerhetsklass. Verksamheten leds av en kriminalvårdschef tillsammans med ett antal kriminalvårdsinspektörer. Vid anstalten finns kriminalvårdens riksmottagning för män, dit vi nu söker en psykolog.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten består i grunden av 100 % kliniskt psykologarbete vid riksmottagningen. Riksmottagningen är en avdelning där alla långtidsdömda män initialplaceras för utredning avseende riskbedömning och beslut om verkställighetens utformning. Utredningen syftar till att belysa den dömde och hans situation ur en mängd olika aspekter och arbetet genomförs av ett utredningsteam där kontaktman, utredare och psykolog ingår. Psykologutredningen omfattar bedömning av bland annat personlighetsstörningar, psykiatrisk problematik och missbruk samt neuropsykiatrisk utredning enligt DSM-IV och V. Vidare ska eventuell risk för återfall i olika typer av våldsbrottslighet hos varje enskild individ bedömas och användas som underlag för de säkerhetsmässiga ramar som bör gälla under den kommande verkställigheten. Utredningen syftar också till att utmynna i riskscenariobeskrivningar samt förslag på tänkbara strategier eller åtgärder för att hantera de risker som anses föreligga. Psykologutredningen sker huvudsakligen inom ramen för tre olika typer av checklistor från vilka ställningstagande görs om framtida risker. Bedömning av risken för framtida våld sker genom tillämpning av Historical Clinical Risk -20 (HCR-20; Webster, Douglas, Eaves & Hart, 1997), för sexuellt våld används Sexual Violence Risk -20 (SVR-20; Boer, Hart; Kropp & Webster, 1997) och när det gäller risker för framtida partnervåld används Spousal Assault Risk Assessment guide (SARA; Kropp, Hart, Webster & Eaves, 1999). Underlaget för bedömningen inhämtas från befintligt aktmaterial i form av 7§-utredningar, rättspsykiatrisk undersökning, personutredning och domar men även genom tester och frågeformulär som administreras på riksmottagningen samt avdelningsobservationer och eventuella referenser som inhämtats av utredare eller kontaktman.

Kvalifikationer

Du är leg psykolog med erfarenhet av psykiatri, psykiatrisk diagnostik samt neuropsykiatrisk utredning. Intresse för utvecklingsarbete samt forensisk forskning värdesätts. Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga, initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du ska vara villig att arbeta efter strukturerade manualbaserade utredningsmetoder, arbeta mot uppsatta verksamhetsmål samt ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har förmåga att skapa goda yrkesmässiga relationer och du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Omgående eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-05-31
Referensnummer: A779925
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Flextid måndag till fredag

Kontakt

Kontaktperson

Johan Fritioff
Kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Daniel Harrysson
SACO - Kumla
077-22 80 800

Jonas Wilén
ST - Kumla
077-22 80 800

Thomas Hagsten
SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Anställningen kan komma att inledas med 6 mån provanställning.

Samtliga tjänster vid anstalten Kumla är säkerhetsklassade vilket innebär att registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. Säkerhetsklassning förutsätter även att du har svenskt medborgarskap.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.
Kriminalvården eftersträvar en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.