Kriminalvården logotyp

Psykolog till verksamhetsområde Umeå

Psykolog till verksamhetsområde Umeå

Umeå Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vi söker nu en tidsbegränsad psykolog på 50% till verksamhetsområde Umeå som består av häktet Umeå, anstalten Umeå och anstalten Sörbyn.

Arbetsbeskrivning

Som psykolog kommer du att ansvara för det psykologiska behandlingsarbetet på anstalten Umeå, anstalten Sörbyn samt häktet Umeå. Du gör kliniska bedömningar och kartlägger klienternas behov samt genomför individuellt anpassade insatser.

Arbetet innebär självständiga och varierande arbetsuppgifter främst på individnivå. Samarbete med övrig kriminalvårdspersonal, vårdpersonal samt externa aktörer är en självklar och viktig del av arbetet liksom att vara insatt i tillämpliga lagar och Kriminalvårdens föreskrifter samt att upprätthålla en hög säkerhet i ditt dagliga arbete.

Kvalifikationer

Du förväntas vara självgående i din roll, samtidigt som du har förmågan att upprätthålla ett gott samarbete med såväl klienter, medarbetare som externa aktörer. Vi ser att du dessutom är lyhörd, nyfiken, stabil och trygg.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som är/har:
• Legitimerad psykolog
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
• B-körkort
• Klinisk erfarenhet som psykolog med inriktning mot personer med sociala och/eller psykiska funktionshinder samt substansrelaterade störningar

Meriterande
• Erfarenhet från Kriminalvården eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid

Varaktighet: 3-6 månader

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-25
Referensnummer: C58586
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag-fredag, flextid.

Kontakt

Kontaktperson

Anna Sjödin
Kriminalvårdsinspektör
090-6955875

Marcus Boman
Kriminalvårdsinspektör Häktet Umeå
090-6955928

Fackliga företrädare

Monica Olausson
SACO
092-0214010

Lars Lindström
SEKO
090-695 59 01

Marie Tirén
OFR/ST
090-695 59 01

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.