Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Rättsvårdsexpert - inriktning internationella ärenden, vikariat

Rättsenheten Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes och utrikes transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättsäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Sektionen för internationella och andra särskilda klientärenden vid huvudkontoret i Norrköping består av ca 15 medarbetare och tillhör huvudkontorets rättsenhet.

Arbetsbeskrivning

Sektionens huvudsakliga uppgift är att fatta beslut i centralt placerade klientärenden. Det rör sig bl.a. om ärenden om överförande av straffverkställighet till andra länder enligt lagarna om nordisk, europeisk och internationell straffverkställighet samt regelverken om nordisk och europeisk arresteringsorder. Sektionen handlägger också ärenden om strafftidsberäkning enligt lagen om beräkning av strafftid samt vissa ärenden enligt fängelselagen. Vi lämnar råd och stöd till övrig verksamhet samt deltar i myndighetens praxissamordnande verksamhet. Arbetet i de internationella ärendena innebär fortlöpande kontakter med myndigheter inom övriga rättsväsendet som t.ex. Justitiedepartementet, åklagare och polis samt även internationella kontakter. Sektionen samverkar också med andra funktioner inom Kriminalvården och företräder Kriminalvården i domstol när det gäller de ärenden som handläggs vid sektionen.

Kvalifikationer

Krav
-Juristexamen eller juridisk högskoleexamen
-Erfarenhet av att ha arbetat som jurist i privat eller offentlig verksamhet eller erfarenhet av beslutsfattande i ärenden om myndighetsutövning mot enskild.
-Mycket goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
-Mycket god analysförmåga


Meriterande
-Utbildning i förvaltnings- och EU-rätt samt straff- och processrätt
-Utbildning i engelska eller andra språk
-Domstolserfarenhet genom t.ex. notariemeritering eller överrättserfarenhet
-Erfarenhet av ärenden som rör internationellt rättsligt samarbete.
-Språkkunskaper utöver engelska

Vi söker dig som har förmåga att arbeta hårt och lägga ner tid, energi och engagemang i ditt arbete. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer och kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker. Som person har du lätt för att samarbeta med andra människor. Du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en god lyssnare och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Genom att planera, organisera och prioritera driver du själv dina processer framåt på ett strukturerat sätt för att hålla uppsatta tidsramar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheter i förändring.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort: Norrköping
Vikariat t.o.m 2019-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2018-11-18
Referensnummer: C22610
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Kontorsarbetstid

Kontakt

Kontaktperson

Lisa Gezelius
Sektionschef
011-4963979

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-s/ ST
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-S
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och i dessa fall kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver då vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.