Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Rättsvårdsexpert – inriktning uppskjuten villkorlig frigivning

Rättsvårdsexpert – inriktning uppskjuten villkorlig frigivning

Rättsenheten Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Arbetsbeskrivning

Sektionens huvudsakliga uppgift är att fatta beslut i centralt placerade klientärenden. Det rör sig om ärenden om uppskjutande av villkorlig frigivning (UVF). Sektionen handlägger också ärenden om strafftidsberäkning, internationell straffverkställighet och målsägandeinformation för klienter med skyddad identitet. Vi lämnar råd och stöd till övrig verksamhet samt deltar i myndighetens praxissamordnande verksamhet. Arbetet innebär fortlöpande kontakter med andra funktioner inom Kriminalvården samt med andra funktioner inom övriga rättsväsendet. Sektionen har också till uppgift att inom myndigheten lämna underlag till remisser och medverka i utbildningsinsatser. Vi företräder också Kriminalvården i förvaltningsdomstol i de aktuella ärendekategorierna.Kvalifikationer

Vi söker dig som är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du trivs med att samarbeta med andra och i stressiga situationer behåller du ditt lugn och fokuserar på rätt saker. I arbetet är du engagerad, arbetar hårt och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du har mycket god analysförmåga och arbetar bra med komplexa frågor.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Krav:
• Högskoleexamen med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan inriktning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Flerårig erfarenhet av kvalificerad ärendehandläggning inom Kriminalvården eller erfarenhet av beslutsfattande i ärenden om myndighetsutövning mot enskild.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• Mycket god analysförmåga

Meriterande:
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på engelska
• Språkkunskaper över engelska

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 3-6 månader

Tillträde från och med den 1 januari 2020.
Vikariatets varaktighet sex (6) månader.
Placeringsort: Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2019-11-19
Referensnummer: A911864
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Kontorsarbetstid.

Kontakt

Kontaktperson

Lisa Gezelius
Sektionschef
011-4963979

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass 2 och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.