Kriminalvården

Regionchef Syd

Regionchef Syd

Regionkontoret Syd Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvården har cirka 12 000 anställda och ett budgetanslag på omkring 10 miljarder kronor varje år.

Kriminalvården söker nu en regionchef till Region Syd med placering i Malmö. Region Syd omfattar all kriminalvårdsverksamhet, det vill säga anstalter, häkten och frivården i Skåne och Blekinge län. Regionen har idag ca 1200 medarbetare vid fem frivårdskontor, sju häkten, fem anstalter samt ett regionkontor. Kriminalvården expanderar nu sin verksamhet och har i juni 2020 tecknat ett samverkansavtal med Trelleborgs kommun om etablering av en ny kriminalvårdsanläggning.

Arbetsbeskrivning

Som regionchef ges du möjligheten att verka i ett samhällsviktigt uppdrag och du erbjuds möjligheten att utvecklas som ledare i en av landets största myndigheter. Du har ett totalt verksamhets-, personal- och budgetansvar för regionens anstalter, häkten och frivård, ansvarar för regionens ledning och medarbetarskap samt ingår i kärnverksamhetens ledningsgrupp. Du är direkt underställd avdelningsdirektören för frivård, anstalt och häkte.

Du har ett tydligt ledaruppdrag där du
• ansvarar för att implementera nationella riktlinjer, samordnar och leder de operativa frågor i regionen som bidrar till den nationella kontexten, samt medverkar i myndighetens arbete avseende kraven på kapacitetsökning.
• medverkar i lokalförsörjningsprocessen för nya anstalter, häkten och frivårdskontor.
• har en nyckelroll i samverkan med externa samarbetspartners men också ansvaret för intern samverkan på lokal, regional och nationell nivå.
• förväntas etablera ytterligare ingångar inom regionalpolitiken och utveckla det externa samverkansarbetet. Idag är exempelvis "Sluta skjut" ett välkoordinerat samarbete mellan Frivården Malmö, Polisen och Malmö stad.

Du förväntas även
• implementera och förbättra arbetssätt och rutiner för att säkerställa rättssäkerhet.
• utveckla regionens ledning och medarbetarskap med ansvar för kompetensförsörjning och successionsplanering.
• skapa förutsättningar för en lärande organisation samt identifiera prioriterade förbättringsområden.

Kriminalvården är en komplex och omväxlande verksamhet där du i rollen som regionchef får chansen att samverka över ett stort antal kontaktytor med klienter, medarbetare, andra myndigheter samt media. Du leder, vidareutvecklar och skapar strukturer för den egna regionen i syfte att bidra till att myndigheten når sina övergripande mål.

Kvalifikationer

Vem är du?
I din roll som ledare är du engagerad, med förmåga att skapa sammanhang, engagemang och entusiasm. Du har mycket god förmåga att planera och att operativt samordna ditt och andras arbete. Du är som person stabil, prestigelös, kommunikativ och har förmåga att ta tillvara dina medarbetares kompetens och att samverka med andra, inom och utom myndigheten. Rollen kräver god förmåga att tillämpa situationsanpassat ledarskap, utifrån situationen med hög beläggning samtidigt med kraven på kapacitetsökning. Du är en problemlösare med erfarenhet av att driva utvecklingsarbete, förändringsprocesser, verksamhetsplanering och verksamhetsutveckling. För att bli aktuell för uppdraget krävs att du har:
• flerårig och väl vitsordad chefserfarenhet från en komplex verksamhet, troligtvis från offentlig sektor och att du med ett övergripande ansvar har erfarenhet av att leda genom andra chefer på flera olika organisatoriska nivåer.
• flerårig akademisk utbildning inom för Kriminalvården relevant område (alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant) samt B-körkort.

Det är viktigt att du med goda resultat arbetat med strategiska utvecklingsfrågor och långsiktigt förändringsarbete, som ställer krav på förändrade förhållningssätt, arbetssätt och processer. Vi ser också att du har erfarenhet av aktiv samverkan både internt och externt, erfarenhet av mediekontakter och att du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande med chefserfarenhet från andra statliga myndigheter, företrädesvis inom rättskedjan och 24/7 verksamhet, samt genomförd chefsutbildning med inriktning mot statsförvaltning.

Som chef inom Kriminalvården har du självklart ett stort samhällsengagemang och delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, mångfald, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-02
Referensnummer: A978045
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Kontakt

Kontaktperson

Lennart Palmgren
Avdelningsdirektör
011-496 39 25

Fackliga företrädare

Roger Nilsson
SEKO
040-69 269 27

Lotta Helin
Saco-s
040-692 72 62

Jasminka Badurina
OFR/ST
077-22 80 800 (vx)

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll och personutredning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver därför vara svensk medborgare men får gärna ha utländsk bakgrund.
I urvalsarbetet kan arbetspsykologiska tester komma att användas.
Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan lämnas via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.