Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Rekryterare till Kompetenscenter Malmö

Rekryterare till Kompetenscenter Malmö

HR-avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Kriminalvårdens rekryteringsprocess?

Hösten 2020 tar vi ett stort steg och inför en tillfällig nationell rekryteringsorganisation. Ett utvecklingsarbete pågår i myndigheten med målsättning att etablera en permanent rekryteringsorganisation som en del i den ordinarie grundorganisationen. Tjänsternas organisatoriska tillhörighet är HR, kompetensförsörjningsenheten med placering på Kompetenscenter Malmö.

Vi har även annonser ute där vi söker rekryterare till Härnösand, Stockholm, Örebro, Norrköping och Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Som rekryterare kommer du självständigt driva rekryteringsprocesser inom olika tjänsteområden och möta uppsatta tidsramar kopplade till dessa. Du kommer tillsammans med ditt rekryteringsteam att ansvara för rekryteringsprocessens samtliga delar, från start till mål. Det innebär att du bland annat kommer att publicera annonser, göra urval, hålla intervjuer samt sköta rekryteringsadministration.

En stor del av tjänstens innehåll kommer bestå av att rekrytera kriminalvårdare till Kriminalvårdens grundutbildning och presentera slutkandidater för respektive verksamhetsområde. Du kommer även att arbeta med attraheraaktiviteter och delta vid informationsträffar. I din roll kommer du även att i viss utsträckning vara delaktig i utvecklingen av rekryteringsprocessen. Som rekryterare förväntas du arbeta konsultativt och serviceinriktat mot Kriminalvårdens kärnverksamhet.

Du kommer att vara placerad på Kompetenscenter Malmö där majoriteten av arbetsuppgifterna utförs. Resor inom regionen är vanligt förekommande och det kan även bli aktuellt med resor utanför regionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och som är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. I ditt arbete tar du stort ansvar för dina uppgifter genom att själv planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. I din roll som rekryterare är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
• Erfarenhet av och kunskap om kompetensbaserad rekrytering.
• Erfarenhet av rekryteringsprocessens samtliga delar.
• Erfarenhet av att arbeta i ett rekryteringssystem.
• Erfarenhet av samordning/planering av administrativa rutiner.
• Datorvana samt goda kunskaper i Officepaketet.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Meriterande:
• Akademisk utbildning inom HR/PA alternativt annan inriktning som Kriminalvården bedömer relevant.
• Erfarenhet alternativt licens av personlighetstester.
• Erfarenhet av volymrekrytering och chefsrekrytering.
• Erfarenhet av arbete i Kriminalvårdens kärnverksamhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde 2020-08-15 alternativt enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2020-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2020-05-31
Referensnummer: A953466
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3

Kontakt

Kontaktperson

Lisbeth Fernlöf
Chef Kompetenscenter Malmö
011-496 32 97

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas 2-12 juni.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.