Kriminalvården logotyp

Rekryteringsexpert Göteborg

Rekryteringsexpert Göteborg

Kompetensförsörjningsenheten Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Just nu pågår arbetet med att etablera Kriminalvårdens nyinrättade nationella rekryteringsenhet och vi söker dig som vill vara med på den resan. Mycket är nytt och förändringar kommer att ske allteftersom den nya organisationen implementeras. Tillsammans med våra rekryteringskollegor och övriga HR-organisationen arbetar vi mot målet att skapa en kvalitetssäker rekryteringsorganisation som försörjer vår verksamhet med efterfrågad kompetens.

Du kommer tillhöra en nationell rekryteringsorganisation med placering i Göteborg. Rekryteringsexperter finns också placerade i Örebro, Stockholm, Norrköping. Vi stöttar varandra över de geografiska gränserna och resor inom Sverige kan förekomma.

Arbetsbeskrivning

Som rekryteringsexpert kommer du självständigt driva chefs- och expertrekryteringar från start till mål. En viktig del av rollen innebär att arbeta konsultativt och serviceinriktat mot våra uppdragsgivare, framförallt andra linjens chefer i vår kärnverksamhet. Du stöttar med din kompetens i alla rekryteringsprocessens delar. Utöver rekrytering kan du komma att arbeta även med andra fokusområden som syftar till att kvalitetssäkra och utveckla rekryteringsenhetens arbete.

Kriminalvården arbetar med kompetensbaserad rekrytering och som statlig myndighet utgår vi från förtjänst och skicklighet när vi rekryterar. Vi genomför också tester, säkerhetsintervjuer och säkerhetsprövningar då våra chefsbefattningar är placerade i säkerhetsklass. Kriminalvården strävar efter att vara en attraktiv och synlig arbetsgivare och som rekryteringsexpert är du därför en viktig ambassadör för vårt arbetsgivarvarumärke när du kommunicerar med såväl externa kontakter som våra kandidater.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du lyssnar och anpassar din kommunikation till situationen. I ditt arbete tar du stort eget ansvar för att i dialog med rekryterande chefer planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Trots ett högt tempo är du lugn, stabil och kontrollerad. Du har även förmågan att arbeta med komplexa frågor genom att analysera och bryta ner problem i sina beståndsdelar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom HR/arbetsvetenskaplig inriktning alternativt annan akademisk utbildning i kombination med
erfarenhet som vi bedömer relevant
• Flerårig erfarenhet av rekrytering av chefer och experter
• Erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering som metodik
• Erfarenhet av att utgöra ett kvalificerat chefsstöd i en konsultativ roll
• Kunskap om hur HR-processer, arbetsrätt och rekryteringsarbete samverkar
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
• Vana av att arbeta i rekryteringssystem samt goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av rekrytering på chefsnivå inom offentlig sektor, gärna inom verksamhet med säkerhetsklassade tjänster
• Egen chefserfarenhet och/eller erfarenhet av ledarskapsutveckling och chefscoachning
• Erfarenhet av search, employer branding och att attrahera kandidater
• Certifierad testanvändare med erfarenhet av arbetspsykologiska tester
• Erfarenhet av samarbete med fackliga representanter och personalorganisationer

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse
Placeringsort Göteborg

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-26
Referensnummer: C64604
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Sven-Johan Dahlstrand
Sektionschef
072-862 69 12

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.