Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Rektor till Kriminalvårdens vuxenutbildning

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Region Öst är en av sex regioner. Regionen sträcker sig från Kalmar till Norrköping. Även Visby ingår och regionkontoret finns i Linköping. Arbetsområdet för den aktuella tjänsten avser verksamhet i Kalmar, Norrköping, Kolmården, Skenäs, Skänninge och i begränsad omfattning Visby. Det innebär att det ingår resor i tjänsten, primärt inom regionen och till Stockholm för vissa möten.

Vi tror på varje människas vilja och förmåga att lära.

Arbetsbeskrivning

Vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter motsvarar kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå, inklusive svenska för invandrare och yrkesutbildning. Vid varje anstalt finns ett lärcentrum med anställda, behöriga gymnasielärare som arbetar i tre roller: som ämneslärare lokalt, ämneslärare på distans och som pedagogisk handledare lokalt för dem som har sin ämneslärare på annan anstalt. Alla lärare ingår på så sätt i en nationell resurs. Modellen säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter och den gör kursutbudet tillgängligt oavsett var klienten befinner sig. Ledorden för Kriminalvårdens vuxenutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet. Den står under Skolinspektionens tillsyn. Även högskoleutbildning förekommer i viss mån, gentemot olika lärosäten. Arbetsförmedlingen och Kriminalvården samarbetar för att bland annat erbjuda arbetsmarknadsutbildning.

Vuxenutbildningen är nationellt organiserad och finns samlad i sektionen för vuxenutbildning, i samma enhet som sektionen för arbetsdrift, annan strukturerad verksamhet och klienthälsa. Rektorerna sorterar under chefen för sektionen och har verksamhets-, personal- och budgetansvar för vuxenutbildningen inom respektive geografiska område. Uppdraget är att tillsammans leda, följa upp och utveckla den pedagogiska verksamheten i enlighet med Skolverkets styrdokument, inom de ramar och förutsättningar som gäller inom Kriminalvården. Rektor ska vara förtrogen med den dagliga verksamheten.

Som rektor ingår du i vuxenutbildningens ledningsgrupp bestående av de sex rektorerna och chefen för sektionen. Du kommer i ditt uppdrag som rektor också att samarbeta med studie- och yrkesvägledare och administratörer på huvudkontoret i Norrköping, kriminalvårdschefer regionalt och lokalt, samt externt med aktörer framför allt inom vuxenutbildningen och med Arbetsförmedlingen. Vuxenutbildningen vid lärcentrum bedrivs i nära samverkan med andra verksamheter som kan ingå i insatserna för klienterna på anstalten. För kontakten med lärare, studerande och annan personal behöver du ofta vara på de olika orterna inom regionen. Detta är också viktigt för kontakten och samarbetet med de lokala cheferna.

Kvalifikationer

Vi söker Dig med god pedagogisk insikt förvärvad genom akademisk utbildning och flerårig erfarenhet av arbete som rektor. Du har djup kunskap om den formella utbildningens styrdokument, särskilt inom vuxenutbildning. Erfarenhet av att leda på distans är en merit, liksom erfarenhet av distansutbildning. Det är en merit att ha arbetat i statlig/kommunal verksamhet.

Du är en skicklig pedagog med god förmåga att leda lärares lärande och har god kännedom om forskning på området, om framgångsfaktorer för att studerande ska nå sina mål. Du har god samarbetsförmåga, vilket för oss innebär att du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är samarbetsinställd och lösningsinriktad. Ditt ledarskap präglas av god kommunikation och dialog och du är noga med information. Du har god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på varje människas möjlighet att utvecklas.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.<br/>Placeringsort: Regionkontoret Linköping

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-27
Referensnummer: A704163
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Lena Broo
Sektionschef Vuxenutbildningen
0702-33 70 97

Tommy Nyman
Rektor Vuxenutbildning Region Stockholm
011 – 496 34 02

Fackliga företrädare

Gunilla Jonsson
OFR/ST
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Intervjuer planeras preliminärt till perioden 1-7 september.

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.