Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Säkerhetsexpert med inriktning byggsäkerhet

Säkerhetsavdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Avdelningen för säkerhet ansvarar för all säkerhetsverksamhet inom Kriminalvården, fokus ligger på att säkerställa att myndighetens säkerhetsarbete bedrivs på ett uthålligt sätt som bidrar till en rättssäker och verksam kriminalvård. I uppdraget ingår också omvärldsbevakning, intern och extern samverkan samt nationellt och internationellt samarbete i säkerhetsfrågor. Enheten för verksamhetsskydd tillhör avdelningen och svarar för verksamhetsskyddet för klienter, besökare, personal, egendom och utrustning.

Med anledning av flera pågående och förväntade infrastrukturprojekt inom Kriminalvården behöver vi tillfälligt utöka våra resurser inom byggsäkerhet under år 2018. Experten kommer att tillhöra sektionen för fysisk och teknisk säkerhet.

Arbetsbeskrivning

Sektionen för fysisk och teknisk säkerhet har bland annat ett kravställande och stödjade ansvar för all lokal fysisk och teknisk säkerhet inom Kriminalvården. Vid ny- och ombyggnation ska sektionen vara kravställande för byggnaders skydd, utformning, motståndsförmåga m.m. utifrån verksamhetens behov.

Som expert inom byggsäkerhet kommer du att stödja och arbeta tillsammans med den ordinarie experten, som du i första hand kommer få dina uppdrag ifrån. Ni tillsammans ska vara kravställande och stödjande till projektledare och byggkonsulter i de pågående och kommande infrastrukturprojekten.

Rollen innefattar inrikes tjänsteresor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant. Du har skriv- och läsvana inom såväl det svenska som det engelska språket samt har förmåga att arbeta självständigt med uppgifter som kräver planering, samordning, beslutsamhet, kvalitetssäkring och uppföljning. Du har tidigare arbetat som samordnare eller liknande i samband med byggnadsprojekt. Meriterande är om du har tidigare arbetat inom byggbranschen och även om du har arbetat inom Kriminalvården.

Som person är du målinriktad, strukturerad och initiativrik samt har en hög arbetskapacitet. Du tycker om att arbeta både i grupp och individuellt och har förmåga att växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet.

Vidare söker vi dig som vill nyfiken och vill utvecklas i ditt arbete genom att utveckla verksamheten, skapa och upprätthålla goda kontakter inom myndigheten men även externt. Du kommer att arbeta tillsammans med ansvarsfulla och kreativa medarbetare, med aktuella ärenden av stor relevans och det är viktigt att du har hög integritet och är prestigelös.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde snarast efter överenskommelse
Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2018-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning
Placeringsort: Norrköping eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-01
Referensnummer: A754922
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Christoffer Sunesson
Sektionschef
011-49 63556

Fredrik Wilhelmsson
Enhetschef
011-49 639 75

Fackliga företrädare

Ulf Grahn
Saco-S
077-22 80 800

Olof Carlstein
Seko
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.
Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.