Kriminalvården logotyp

Säkerhetshandläggare Nationella Transportenheten Arvidsjaur

Säkerhetshandläggare Nationella Transportenheten Arvidsjaur

Nationella transportenheten (NTE) Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårat viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Nationella transportenhetens arbetsuppgifter är att transportera frihetsberövade personer. Det innefattar huvudsakligen kriminalvårdsklienter mellan häkten och anstalter samt till domstolsförhandlingar, läkarbesök m.m. Nationella transportenheten transporterar även frihetsberövade personer åt exempelvis Polisen, Statens institutionsstyrelse, Migrationsverket och psykiatrin. Varje år genomförs ca 70 000 transporter varav ca 5 000 går utrikes. Inom
enheten som består av fyra transportsektioner, en transportplaneringssektion, en
transportsäkerhetssektion samt planerings- och verksamhetsstödsgrupp arbetar närmare 800 personer.

Vi söker nu en säkerhetshandläggare till Transportsäkerhetssektionen.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvårdens nationella transportverksamhet söker nu en säkerhetshandläggare till Transportsäkerhetssektionen med placering vid Transportplaneringssektionen i Arvidsjaur.

Som säkerhetshandläggare vid NTE rapporterar du till chefen för Transportsäkerhetssektionen. I ditt dagliga arbete bistår du kriminalvårdsinspektörerna vid Transportplaneringssektionen i att leda och utveckla sektionens verksamhet mot uppställda mål med fokus på säkerhet. Du bistår även transportplanerarna med råd kring bedömningar i planeringen av transportuppdrag. Utöver det kommer du svara för ett eller flera nationella uppdrag på säkerhetsområdet.

Arbetet är i hög utsträckning operativt där du samverkar med andra säkerhetsfunktioner inom NTE och övriga Kriminalvården, men du arbetar även administrativt med frågor som avser säkerhet, rutinnormering och inom utbildningsområdet. Arbetet avser utöver det att bereda och föredra ärenden inför den lokala ledningsgruppen samt att bistå denna i incidentutredningar och annan verksamhetsrelaterad rapportering och analys.

Transportsäkerhetssektionen är en ny sektion och förändringsarbete pågår inom NTE. Det innebär bland annat en utveckling av den nya organisationen för att realisera dess potential, utveckling av återvändandeverksamheten i Sverige och EU, utveckling av samverkan med beställare, nytt transportplaneringssystem med ändrade planeringssätt samt utveckling av enhetens säkerhetsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra, men som själv kan strukturera ditt arbetssätt för att driva dina processer vidare. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. I ditt arbete ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet samtidigt som du har intresset, viljan och förmågan att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Erfarenhet av att arbeta i statlig tjänst eller offentlig sektor
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Vi ser det som meriterande om du har:
• Säkerhetsrelaterad utbildning
• Akademisk utbildning/högskoleexamen
• Erfarenhet av arbete inom säkerhetsområdet
• Erfarenhet av arbete med transportplanering
• Erfarenhet av arbete i ledande ställning inom transport
• Erfarenhet från arbete inom kriminalvårdens olika verksamhetsgrenar med goda vitsord
• B-körkort

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.
Placeringsort Arvidsjaur.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-19
Referensnummer: C51667
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Mattias Johansson
t.f. Sektionschef/Transportsäkerhetschef
010-4843865

Fackliga företrädare

Mats Westerlund
ST
010-4843138

Marcus Carlström
SEKO
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.