Kriminalvården logotyp

Säkerhetshandläggare till anstalten Mariefred

Säkerhetshandläggare till anstalten Mariefred

Anstalten Mariefred Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om anstalten Mariefreds verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/mariefred/#om

Anstalten Mariefred är en sluten anstalt med 120 platser i säkerhetsklass 2. Anstalten leds av en kriminalvårdschef
tillsammans med fyra kriminalvårdsinspektörer. Målgruppen för anstalten är män med varierande strafftider. Platserna vid
Mariefred är i huvudsak så kallade normalplatser. Vid anstalten arbetar totalt 98 tillsvidareanställda varav 40 % är kvinnor,
därtill har vi också året runt hjälp av ett antal vikarier. Anstalten ligger strax utanför Mariefred och hit tar du dig smidigt med
bil.
Du kommer till en arbetsplats som värdesätter professionalitet, ansvar och delaktighet.

Arbetsbeskrivning

Säkerhetshandläggarna har en central roll i verksamhetens säkerhetsorganisation och ansvarar för att följa, följa upp och analysera det vardagliga säkerhetsarbetet samt de incidenter som inträffar. Säkerhetshandläggarna ansvarar även för att förbättra och effektivisera säkerhetsarbetet enligt gällande regelverk. I befattningen ingår kvalitetssäkring samt revideringar av lokalt regelverk, transportplanering, säkerhetsbedömningar, placering av intagna och ansvar för anstaltens och häktets narkotikaarbete. Samarbete med säkerhetsavdelningen på huvudkontoret, polismyndigheten och andra aktörer i rättskedjan ingår också.

Kvalifikationer

Som person är du prestationsorienterad, självgående och uthållig. Du är analytisk och har god förmåga att kommunicera såväl i tal som i skrift. Att vara relationsskapande och ha god samarbetsförmåga är viktiga nycklar i rollen. För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
• Arbetslivserfarenhet inom kriminalvården.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande:
• Kriminalvårdens interna säkerhetsutbildningar tex incidentledning och vakthavande befälsutbildning.
• Erfarenhet av att tidigare arbetat som säkerhetshandläggare eller annan erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant och likvärdig.
• Erfarenhet och kunskap om ISAP, narkotikaarbete, säkerhetshandboken, transportplanering samt placeringar inom anstalt och häkte.
• Kunskap inom aktuell lagstiftning.
• Universitets- eller högskoleutbildning med inriktning säkerhet eller annan utbildning/erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant och likvärdig.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-27
Referensnummer: C72297
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag-fredag. Flextid tillämpas.

Kontakt

Kontaktperson

Daniel Söderberg
Kriminalvårdsinspektör Säkerhet
0159-797305

Michaela Freij
Rekryterare
011-4963257
michaela.freij@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Åsa Lindman
SEKO
077-22 80 800

Kari Hyvärinen
ST/OFR Mariefred
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll och personutredning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.