Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Säkerhetshandläggare till häktet Malmö

Säkerhetshandläggare till häktet Malmö

Region Syd Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.


Häktet Malmö med 139 häktesplatser är ett av Sveriges fem säkerhetshäkten. Häktet har nio olika avdelningar och tar i huvudsak emot häktade med restriktioner. Häktet har bland annat en säkerhetsavdelning som arbetar med säkerhetsklassade intagna, en tillsynsavdelning och en ungdomsavdelning som arbetar särskilt med att bryta isoleringen för ungdomar upp till 21 års ålder. Häktet Malmö ingår tillsammans med häktet Trelleborg, 33 platser, i verksamhetsområde Malmö Häkte.

Läs mer om verksamheten:
https://www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/

Se vad våra medarbetare gör och vad de tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetshandläggare kommer du att vara underställd kriminalvårdsinspektör säkerhet och ingå i den lokala säkerhetsorganisationen. Du kommer att arbeta både administrativt och operativt med säkerhetsrelaterade frågor. Du kommer att ha en rådgivande funktion inom säkerhet gentemot ledningsgruppen och arbetsgrupperna samt delta i säkerhetsforum både internt och externt.

I rollen som säkerhetshandläggare arbetar du till stor del med utbildning och övningsverksamhet. Du planerar, genomför, följer upp och registrerar utbildningar inom säkerhetsområdet och har samordnande ansvar för konflikthantering och insatsstyrkan. Vidare kommer du bland annat att upprätta instruktioner och lokala anvisningar för säkerhetshandboken, vara lokal samordnare för incidentrapporteringssystem, genomföra tillsyn och kontroll inom verksamhetsområdet avseende säkerhetsarbete. Ytterligare arbetsuppgifter innebär att delta i arbetet med kvalitetssäkringssystem, samordna arbetet med systematiskt brandskyddsarbete, arbeta med bevissäkring (CCTV) och ansvara för polisanmälningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som kan skapa och upprätthålla relationer. Du är utåtriktad och har ledaregenskaper i den mån att du kan motivera, engagera och samordna. Det är även viktigt att du är pedagogisk och innehar en god förmåga att uttrycka dig såväl i tal som i skrift och har förståelse för människors olika förutsättningar. Du är strukturerad och kan planera långsiktigt samt prioritera på ett effektivt sätt. Du har även initiativförmåga som innebär att du kan arbeta självständigt och uppnår resultat i komplexa frågor som kan uppstå i ditt dagliga arbete. Du har god IT-vana och administrativ förmåga.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Krav
• Fullständig gymnasiekompetens
• Genomgått Kriminalvårdens grundutbildning och har flerårig erfarenhet
från arbete inom Kriminalvården
• Har övningsledarutbildning samt erfarenhet av övnings- och utbildningsverksamhet
• Goda kunskaper i svenska språket såväl i tal som skrift
• B körkort

Meriterande
• Erfarenhet av att ha arbetat som säkerhetshandläggare, larmchef och vakthavande befäl
• Erfarenhet av incidenthantering och dess organisation
• Goda kunskaper gällande relevanta lagar och föreskrifter
• Behörighet som instruktör pepparspray (OC) och batong

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-05
Referensnummer: A973983
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Kriminalvården tillämpar individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag-fredag flextid

Kontakt

Kontaktperson

Anders Persson
kriminalvårdsinspektör säkerhet
040-6927646

Fackliga företrädare

Amir Godusevic
Saco
040-6927701

Sara Schottl
Seko
0771-2280800

Jörgen Freij
OFR/ST
040-6927701

Övrigt

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.