Kriminalvården logotyp

Säkerhetshandläggare till verksamhetsområde Luleå

Säkerhetshandläggare till verksamhetsområde Luleå

Luleå Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vår verksamhet i Luleå växer och vi söker nu en säkerhetshandläggare för verksamhetsområde Luleå med placering i Haparanda.

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetshandläggare kommer du att vara underställd kriminalvårdsinspektör säkerhet. I rollen kommer du att handlägga och besluta i ärenden som besök och telefontillstånd, innehavsfrågor mm. Det ingår även att bereda och föredra klientärenden samt fatta vissa klientbeslut enligt delegation och arbetsordning. Vidare kommer du att arbeta med utredning och beslutsfattande enligt fängelse och häkteslagen samt göra bedömningar utifrån gällande regelverk, riktlinjer och praxis. I tjänsten arbetar du till stor del med att kvalitetssäkra, utveckla och följa upp klientbeslut samt koordinera och praktiskt vidareutveckla vardagliga beslutsprocesser. Du kommer också att, i dialog med Kriminalvårdsinspektören säkerhet, utveckla och kvalitetssäkra rättsvårdsarbetet samt fortlöpande handleda och utbilda personal i säkerhetsrelaterade beslutsprocesser.

Kvalifikationer

För att trivas i tjänsten ser vi att du är initiativtagande och har en god samarbetsförmåga. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Som person visar du på gott omdöme i ditt beslutsfattande och kan anpassa ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet inom kriminalvård eller annan del av rättsväsendet alternativt annan arbetslivserfarenhet som Kriminalvården bedömer likvärdig
• Utbildning inom säkerhet, juridik eller annan utbildning som Kriminalvården bedömer likvärdig
• Goda kunskaper i svenska språket såväl i tal som skrift
• God IT-vana

Vi ser det som meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet inom säkerhet eller annan arbetslivserfarenhet som Kriminalvården bedömer likvärdig
• Erfarenhet av handläggning och beslutsfattande i delegerade ärenden
• God kännedom av samtliga beståndsdelar inom dynamisk säkerhet
• Goda kunskaper gällande relevanta lagar och föreskrifter

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-12
Referensnummer: C68150
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag - fredag flextid

Kontakt

Kontaktperson

Lars Olsson
Kriminalvårdsinspektör
0922-74 50 02

Fackliga företrädare

Anders Lundbäck
SEKO
0920-21 40 60

Monica Olausson
SACO
0920-21 40 10

Jani Grafte
OFR/ST
0922-74 50 05

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.