Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Säkerhetshandläggare till VO Syd (Asptuna och Beateberg)

Säkerhetshandläggare till VO Syd (Asptuna och Beateberg)

Stockholm Syd Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Verksamhetsområde Stockholm Syd är en del av Kriminalvården, Region Stockholm och består av öppna anstalten Asptuna (Norsborg) och slutna anstalten Beateberg (Trångsund).

Anstalten Asptuna är en öppen anstalt med 92 platser i säkerhetsklass 3, som ligger i Norsborg, ca två mil söder om Stockholm.

Anstalten Beateberg är en anstalt i säkerhetsklass 2 med 48 platser samt 6 platser i säkerhetsklass 3, som ligger I Trångsund, söder om Stockholm.

Båda anstalterna genomför nu utbyggnation/ombyggnation och när dessa är genomförda kommer Anstalten Asptuna bestå av 124 platser och anstalten Beateberg av 56 platser.
Verksamheten har idag ca 80 anställda och avser att efter utökande av antal platser ha ca 104 anställda inom VO Sthlm Syd .

Tjänsten som säkerhetshandläggare innebär tjänstgöring på båda anstalterna, Beateberg/Asptuna.

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetshandläggare kommer du att vara underställd de båda kriminalvårdsinspektörerna säkerhet på Vo Stockholm Syd och ingå i den lokala säkerhetsorganisationen. Du kommer att arbeta både administrativt och operativt med säkerhetsrelaterade frågor. Du kommer att ha en rådgivande funktion inom säkerhet gentemot ledningsgruppen och arbetsgrupperna samt delta i säkerhetsforum både internt och externt.

I rollen som säkerhetshandläggare arbetar du till stor del med uppföljning av det säkerhetsrelaterade arbetet. Du planerar, genomför, följer upp och registrerar utbildningar inom säkerhetsområdet och har samordnande roll på Vo: t. I rollen kommer du bland annat att;

• upprätta lokala arbetsrutiner och lokala anvisningar för säkerhetshandboken.
• vara lokal ISAP-samordnare på respektive verksamhetsställe.
• genomföra tillsyn och kontroll inom verksamhetsområdet avseende säkerhetsarbete i samarbete med ledningen samt delta i arbetet med Q-säk.
• samordna arbetet med systematiskt brandskyddsarbete.
• ansvara för de lokala säkerhetsmötena
• Introduktion av nyanställda gällande de säkerhetsrelaterade områden

Kvalifikationer


Vi söker dig som är pedagogisk och har god förmåga att samarbeta. Du arbetar strukturerat utifrån verksamhetens behov, tar ansvar, driver processer och uppnår resultat. Vidare har du en god initiativförmåga med förmåga att implementera förändringar i verksamheten tillsammans med våra medarbetare och chefer.

För oss är det också viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

• Genomförd samt godkänd kriminalvårdsutbildning

• Erfarenhet av att arbeta inom kriminalvården

• Mycket goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

• Körkort B

• Goda IT-kunskaper

Meriterande

• Erfarenhet av praktiskt arbete med informationssäkerhet, teknisk- och fysisk säkerhet

• Genomförd instruktörsutbildning i konflikthantering inom kriminalvården

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-01-19
Referensnummer: C45718
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag till fredag

Kontakt

Kontaktperson

Maria Tamm
Personalhandläggare
072-516 91 60
maria.tamm@kriminalvarden.se

Kjell Lindergård
Rekryterare
070-792 81 07
072-516 91 60
kjell.lindergard@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Felicia Jusélius
SEKO
08-559 39227

Mikaela Heimer
SACO
08-559 384 66

John Lundell
ST
077-2280800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.