Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Säkerhetshandläggare till VO Tygelsjö

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetshandläggare vid Vo Tygelsjö har du central roll i allt säkerhetsarbete inom verksamhetsområdet. Du ska ha kunskaper om hur tekniken påverkar säkerheten. Du arbetar bland annat med RAKEL, SBA, säkerhetsteknisk utrustning, regional visitationsgrupp, ansvar för att enskilt planera och bistå övningsledarna i deras planering och genomförande av övningsverksamheten, skapa och revidera instruktioner. Du kommer att arbeta brett och bör ha god kännedom om kriminalvårdens uppdrag och interna flöden
Du är en del av den totala säkerhetsadministrationen inom verksamhetsområdet i samarbete med den lokala ledningsgruppen samt fastighetstekniker. Samverkansarbete med både interna och externa sammarbetspartners är en viktig del av arbetet. Vi letar efter dig som vill arbeta operativt, i nära kontakt med verksamheten och dess medarbetare

Kvalifikationer

Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.
Vi ser gärna att du har en erfarenhet av arbete i Kriminalvården, gärna med liknande arbetsuppgifter inom säkerhetsområdet. Du har lägst gymnasiekompetens och har genomgått Kriminalvårdens grundutbildning. Högskoleutbildning och tidigare erfarenhet av kvalificerat säkerhetsarbete är meriterande. Goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter är en förutsättning för att fungera i tjänsten. Du ska ha förmåga att arbeta självständigt, ha en mycket god administrativ förmåga samt vara bra på att skapa ordning och reda i ditt arbete. Som person har du god initiativ- och samarbetsförmåga och fungerar väl i att arbeta i team. Tjänsten kräver även en god pedagogisk förmåga och hög integritet då du bland annat kommer att leda utbildningar och övningar. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten. Särskilt meriterande är kriminalvårdens olika säkerhetsutbildningar.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enligt överenskommelse<br/>6 månaders provanställning kan kommas tillämpas

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-01
Referensnummer: A709430
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag-fredag, flex-avtal tillämpas.

Kontakt

Kontaktperson

Tony Gottschalk
Kriminalvårdsinspektör
040-69 275 13

Nicklas Ekbladh
HR
040-69 275 10

Fackliga företrädare

Linda Kolevska
OFR-s/ST
0413-776 85

Johan Wästerfors
SACO
040-69 275 12

P-O Arladsson
SEKO
040-69 275 51

Övrigt

Inom Kriminalvården erbjuds bra villkor för bland annat friskvård, arbetstid, semester och pension.
Läs mer om fördelar på www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/
Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Supporttelefon för sökande: 0771-101029


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.