Kriminalvården logotyp

Säkerhetshandläggare verksamhetsområde Göteborg Syd

Säkerhetshandläggare verksamhetsområde Göteborg Syd

Göteborg Syd Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Verksamhetsområde Göteborg Syd har två verksamhetsställen, Anstalten Sagsjön och Anstalten Högsbo. Anstalten Sagsjön ligger i Lindome och är en anstalt för kvinnor med 23 platser, en öppen del och en sluten del. Anstalten Högsbo är en sluten anstalt för män med 59 platser, på området har vi även en häktesdel med 40 platser för häktade utan restriktioner.
Ett nytt häkte med 40 platser för klienter med restriktioner kommer att öppnas under 2022

Arbetsbeskrivning

Säkerhetshandläggaren har en central roll i verksamhetens säkerhetsorganisation och ansvarar för att efterleva, följa upp och analysera det vardagliga säkerhetsarbetet samt de incidenter som inträffar. Säkerhetshandläggaren ansvarar även för att förbättra och effektivisera säkerhetsarbetet enligt gällande regelverk. I befattningen ingår kvalitetssäkring samt revideringar av lokalt regelverk och ansvar för anstaltens narkotikaarbete samt samordning av övningsplan. Stor vikt läggs vid samarbete med chefer, vakthavande befäl och övriga medarbetare med säkerhetsuppdrag och säkerhetshandläggaren håller också i anstalternas säkerhetsmöten. Säkerhetshandläggaren arbetar nära anstalternas servicetekniker kring den säkerhetsteknik som finns, tex nyckelskåp. Samarbete med säkerhetsavdelningen på huvudkontoret, polismyndigheten och andra aktörer i rättskedjan ingår också.

Kvalifikationer

Som person söker vi dig som är pedagogisk och trivs i en roll där samarbete är en viktig del. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Vidare är du analytisk och planerar, organiserar samt prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidrar till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Högskoleexamen inom säkerhetsområdet alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.
• Erfarenhet av arbete inom kriminalvården.
• Erfarenhet av säkerhetsarbete.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• B-körkort

Meriterande:
• Praktisk erfarenhet av områdena SBA, informationssäkerhet, teknisk- fysisk säkerhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-09
Referensnummer: C68456
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag-fredag med flextid

Kontakt

Kontaktperson

Stefan Tungström
Rekryteringsspecialist
0702740430
stefan.st.tungstrom@kriminalvarden.se

Maria Modén
Kriminalvårdsinspektör
031-7529281

Fackliga företrädare

Gunnar Magnusson
SEKO
031-7529241

David Nordlander
OFR/ST
031-7529494

Ullabeth Karlsson
SACO
031-7529895

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.
Provanställning kan komma att tillämpas.
För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.