Kriminalvården logotyp

Säkerhetshandläggare

Säkerhetshandläggare

Enheten för verksamhetsskydd Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Sektionen för individsäkerhet arbetar med säkerhetsfrågor kopplade till våra olika verksamhetsområden anstalt/häkte, frivård och NTE. Vi ger råd och stöd till verksamheten, bereder säkerhetsbedömningar och normerar och kravställer utbildningar och säkerhetsutrustning. Denna tjänst är placerad på vårt huvudkontor i Norrköping, 5 minuters promenad från tågstationen.

Arbetsbeskrivning

I rollen som handläggare kommer du ha som uppgift att stödja avdelningens kapacitetsöknings- och lokalförsörjningsarbete och arbetar huvudsakligen med att utreda, bereda och handlägga ärenden. Du kommer upprätta underlag för beslut, följa upp pågående projekt och upprätta dokumentation, loggar och mötesanteckningar. Diarieföring, bevakning av handläggning och beredningar ligger också på ditt bord, tillsammans med att du säkerställer att arbetet följer informationssäkerhetsregler. I dina uppgifter ingår också att administrera katalogstrukturer och behörigheter, och du förväntas medverka vid utveckling av styrande dokument/normering, metoder och arbetsformer inom området.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som säkerhetshandläggare behöver du ta stort ansvar för dina arbetsuppgifter och självständigt kunna strukturera ditt arbetssätt och driva dina processer vidare. Du behöver vara lojal mot myndigheten och det är av stor vikt att du handlar i enlighet med de lagar, föreskrifter och förordningar som ligger till grund för säkerhetsarbetet inom myndigheten. I yrkesmässiga sammanhang är du social, utåtriktad och bygger relationer, du är tydlig och kommunicerar på ett sätt som gör att du når fram till andra. Du har också en hög integritet.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har/är:
• Fullständig gymnasiekompetens eller gymnasieexamen
• Mångårig erfarenhet inom administration, gärna med tydlig koppling till säkerhetsområdet
• En hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet.
• Väl insatt i kriminalvårdens handläggningsrutiner samt system.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• Bred teoretisk och praktisk kunskap och erfarenhet inom området
• Mycket god kunskap och datavana

Det är meriterade om du har:
• Eftergymnasial utbildning inom relevant område
• Erfarenhet av projektarbete
• Erfarenhet från bygg-, entreprenad- och/eller fastighetsbranschen

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Snarast efter överenskommelse
Placeringsort Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-04
Referensnummer: C72911
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Elin Lindskog
Sektionschef
011-474 12 54

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Nilla Mölk
ST/OFR
077-228 08 00 vxl

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.