Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Scrum master med erfarenhet av testledning

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Arbetsbeskrivning

Som scrum master inom Kriminalvården kommer du leda ett eller flera agila utvecklingsteam inom webbutveckling. Vi arbetar nära vår verksamhet och dess kravställare, både i nyutvecklings- och förvaltningsprojekt. Samtidigt som du leder teamet ansvarar du för tester och testledning i det teamet utvecklar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med andra och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar ansvar för din uppgift genom att arbeta mot mål och fokuserar på resultat. Du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Du har förmåga att snabbt ändra ditt synsätt och ser möjligheterna i förändringar.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk examen inom relevant ämnesområde, såsom systemvetare, högskoleingenjör, civilingenjör eller liknande - alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer är relevant.
• Erfarenhet av systemutvecklingsprojekt och därmed stor förståelse för projektets alla faser från krav till driftsättning av lösningen.
• Minst 2 års erfarenhet att leda ett utvecklingsteam som scrum master.
• Minst 5 års erfarenhet av test och testledning i projekt eller förvaltningsuppdrag.
• Goda kunskaper om webbutveckling och agilt arbetssätt.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Erfarenhet av kravanalys i ett agilt utvecklingsteam.
• Certifiering kravhantering IREB/REQB.
• Certifiering scrum master.
• Certifiering test ISTQB.
• Erfarenhet av att arbeta med TFS.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-24
Referensnummer: C23942
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Mats Gårdman
Gruppchef
0722-171908

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-S
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.