Scrum Master

Scrum Master

Sektionen för applikationsutveckling Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT med stor satsning och fokus på myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Tillsammans jobbar vi för att skapa de förutsättningar som en modern myndighet kräver av en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT.

Tjänsten är placerad inom gruppen för KVR-Möjliggörare, vilken har ansvar för driva utveckling av och förvalta myndighetens applikationer som stödjer klientrelaterade processer och behov inom kärnverksamheten.

Arbetsbeskrivning

Gruppen KVR-Möjliggörare består i dagsläget av ett UX team och ett Plattformsteam som arbetar med Kriminalvårdens kärnsystem KVR. Gruppen ska nu förstärkas av ytterligare ett team som kommer att fokusera på livscykelhantering.

Du kommer vara Scrum master för ett eller flera team inom gruppen. Tjänsten innebär också samarbete med Scrum Masters i andra KVR team som tillhör en annan grupp i sektionen.

Vi arbetar nära vår verksamhet och dess kravställare, både i projekt- och förvaltningsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra samtidigt som du själv kan driva dina egna processer vidare. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan därmed snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. I ditt arbete fokuserar du på resultat och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom relevant ämnesområde, såsom systemvetare, högskoleingenjör, civilingenjör eller liknande alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Erfarenhet av systemutvecklingsprojekt/förvaltning och därmed stor förståelse för dess alla faser från krav till driftsättning av lösningen
• Erfarenhet av att leda ett utvecklingsteam som Scrum Master
• Goda kunskaper om systemutveckling och agilt arbetssätt
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Certifiering som Scrum Master
• Certifiering inom SAFe
• Erfarenhet av kravanalys eller test i ett agilt utvecklingsteam
• Erfarenhet av Azure DevOps
• Erfarenhet av projektledning/uppdragledning
• Erfarenhet av förändringsledning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-11
Referensnummer: C49455
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Marlene Öhlund
Gruppchef
0727344160

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.