Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Sem.vik Kriminalvårdare till Nationella Transportenheten i Härnösand

Nationella transportenheten (NTE) Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Nationella transportenhetens arbetsuppgifter är att transportera frihetsberövade personer. Det innefattar huvudsakligen kriminalvårdsklienter mellan häkten och anstalter samt till domstolsförhandlingar, läkarbesök osv. Nationella transportenheten transporterar även frihetsberövade personer åt exempelvis Polisen, Statens institutionsstyrelse, Migrationsverket och psykiatrin Varje år genomförs ca 60 000 transporter varav ca 4 000 går utrikes. Inom enheten som består av fyra inrikes sektioner, en utrikessektion samt planerings- och verksamhetsstödsgrupp arbetar närmare 500 personer.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvårdens Nationella Transportenhet söker semestervikarier till vår enhet i Härnösand under perioden juni, juli och augusti.

Som vikarie medverkar du i den dagliga verksamheten på enheten gällande inrikestransporter. Du har som kriminalvårdare direkt kontakt med klienterna. Du ska vara beredd att utföra alla förekommande arbetsuppgifter inom Transportenhetens operativa verksamhet.

På grund av Transportenhetens uppdrag är arbetstiden olika dag för dag. Du ska vara beredd att tjänstgöra mellan kl. 06.00 och 21.00 på dina arbetsdagar.

Anställnings- och arbetsvillkor regleras enligt Transportföraravtalet.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. Körkort B för manuellt växlat fordon och körvana är ett krav.

Meriterande
Arbetslivserfarenhet från kriminalvården och/eller utbildning i sjukvård och psykiatri. Meriterande om du förutom engelska även har andra språkkunskaper.

Personliga egenskaper
Då du i ditt arbete med kort varsel kommer att ställas inför nya situationer med nya förutsättningar, krävs det att du förutom en positiv och human människosyn, besitter en hög grad av servicekänsla och har en förmåga att hantera komplexa situationer. God samarbetsförmåga och god fysik är egenskaper som krävs på grund av arbetets karaktär. Det är även viktigt att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift samt ha god datorvana.

Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad etnisk mångfald. Samtliga tjänster inom Kriminalvården är säkerhetsklassade. Detta innebär att registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-04-01
Referensnummer: A760918
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6

Kontakt

Kontaktperson

Stefan Carlsson
Kriminalvårdsinspektör
010-484 31 44

Fackliga företrädare

Lars Olsson
OFR
010-484 36 17
Lars.Olsson4@kriminalvarden.se

Patrik Jacobsson
Seko
010-484 37 13
patrik.jacobsson@kriminalvarden.se

Ulf Grahn
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.