Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Sem.vik som Kriminalvårdare vid Nationella Transportenheten i Sydöst

Nationella transportenheten (NTE) Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Nationella transportenhetens arbetsuppgifter är att transportera frihetsberövade personer. Det innefattar huvudsakligen kriminalvårdsklienter mellan häkten och anstalter samt till domstolsförhandlingar, läkarbesök osv. Nationella transportenheten transporterar även frihetsberövade personer åt exempelvis Polisen, Statens institutionsstyrelse, Migrationsverket och psykiatrin Varje år genomförs ca 60 000 transporter varav ca 4 000 går utrikes. Inom enheten som består av fyra inrikes sektioner, en utrikessektion samt planerings- och verksamhetsstödsgrupp arbetar närmare 500 personer.

Kriminalvårdens Nationella Transportenhets nuvarande uppdrag har utökats. Det innebär att NTE även ska bistå med handräckning till framförallt Polisen, Statens Institutionsstyrelse, Landsting och Migrationsverket.

NTE sektion Sydöst söker Kriminalvårdare, för semestervikariat med placering i Malmö eller Helsingborg.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare i NTE arbetar Du i den dagliga verksamheten i sektionen gällande inrikestransporter och har som kriminalvårdare direktkontakt med klienterna. Du ska vara beredd att utföra alla förekommande arbetsuppgifter inom Transportenhetens operativa verksamhet såsom att utföra transporter, bevakning och bilkörning.

Transportenhetens uppdrag varierar vilket innebär att arbetstiden är oregelbunden de dagar du arbetar. Du ska vara beredd att tjänstgöra mellan kl. 06.00 och 21.00 de dagar du är i tjänst då uppdragens tider varierar. NTE har idag två olika typer av scheman, måndag till fredag eller måndag till söndag med tjänstgöring var tredje helg.

Anställningsvillkor regleras enligt Statens Villkorsavtal och arbetsvillkor regleras enligt ett lokalt Transportföraravtal.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. Körkort B (manuellt växlat fordon) samt körvana är ett krav. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom social omsorg, kriminalvård, säkerhetsarbete, psykiatri eller annat vård- och omsorgsarbete. Språkkunskaper utöver engelska är meriterande. Du ska även ha en fysisk status som medger regelbunden träning och som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

Personliga egenskaper:
Då du i ditt arbete kommer att ställas inför nya situationer med nya förutsättningar, krävs det att du förutom en positiv och human människosyn är flexibel, och har en hög servicekänsla. Uppdragen i transportorganisationen innebär också att det är viktigt att du har ett högt säkerhetsmedvetande samt har god förmåga att hantera komplexa situationer. Du har god samarbetsförmåga som visar sig i att du kan arbeta i grupp. Det är även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har en god datorvana. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-11
Referensnummer: A754930
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 20

Kontakt

Kontaktperson

Johan Stävell
Kriminalvårdsinspektör
0733-485062

Annika Leijon
Kriminalvårdsinspektör
010-484 31 03

Fackliga företrädare

Mats Pålsson
ST
0733-66 48 95

Lennart Fransson
Seko
0723-06 56 54

Ulf Grahn
Saco
011-4963540

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad etnisk mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-10 10 29

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.