Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Sem.vikariat bevakningscentralen/inpasseringskontrollen, anstalten Saltvik

Saltvik Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Kriminalvården, Region Nord, söker nu ett antal sommarvikarier för arbete i bevakningscentralen och inpasseringskontrollen vid anstalten Saltvik utanför Härnösand. Vikariaten avser sommaren 2018. På anstalten finns en av landets tre säkerhetsenheter, två normalavdelningar, en ungdomsavdelning och ett häkte. Verksamheten på Saltvik har plats för totalt 191 intagna och sysselsätter cirka 210 anställda.

Arbetsbeskrivning

I anstaltens bevakningscentral (BC) arbetar du med säkerhetsteknisk utrustning för att i första hand övervaka, hantera och förmedla larmindikationer till berörda delar av verksamheten. Du svarar på anrop, gör bedömningar utifrån rådande förhållanden och verkställer lämpliga åtgärder efter beslut. Hantering av bevakningssystem, övervakningskameror och styrning av hissar, grindar, dörrar och portar är en del av arbetet. Du använder datorn som ditt främsta arbetsredskap och vid incidenter biträder du vakthavande befäl som vid tillfället leder och fördelar arbetet i bevakningscentralen. Bevakningscentralen är åtskild från resterande verksamhet, utan direkt klientkontakt och är bemannad dygnet runt.

I inpasseringskontrollen (IPK) är du anstaltens ansikte utåt och svarar primärt för kontroll av besökare och personal. Du använder röntgenutrustning och andra tekniska visitationshjälpmedel för att säkerställa att otillåtna föremål inte medtas innanför anstaltens skalskydd. Personalen i inpasseringskontrollen bemannar även besöksavdelningen där alla slags besök till klienter, både anhörighetsbesök samt tjänstebesök, hanteras. Vidare sker också ledsagning av ambulans och räddningstjänst vid behov.

Arbetet i bevakningscentralen och inpasseringskonstrollen är periodvis stressigt med hög arbetsbelastning. Du förväntas aktivt bidra till att upprätthålla en god säkerhetskultur och ett gott samarbetsklimat.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig och godkänd gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. Du ska ha fullgod syn (kan korrigeras med glasögon/linser) och normalt färgseende samt behärska svenska i tal och skrift. Du är kommunikativ, stresstålig och kan hantera flera olika ärenden parallellt. Dina personliga egenskaper är mycket viktiga och vi söker dig som är lugn, trygg, uppmärksam och har förmågan att arbeta metodiskt och lösningsfokuserat. Du har ett nära samarbete med övrig personal i den egna arbetsgruppen liksom kontinuerlig samverkan med andra förekommande funktioner och parter vid anstalt och häkte. Viss kontakt sker externt, framförallt vid arbete i inpasseringskontrollen. Vi förväntar oss därför att du visar respekt, är serviceinriktad och har ett trevligt bemötande mot alla som kommer i kontakt med Kriminalvårdens verksamhet samt uppträder i enlighet med Kriminalvårdens uppdrag och etiska riktlinjer.
Ett krav för arbete i IPK/Besök är B-körkort.

För att få börja anställningen och bli behörig i den teknik och i de procedurer som används i bevakningscentralen/inpasseringskontrollen, måste du först genomföra en särskilt anpassad utbildning med godkänt resultat.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-26
Referensnummer: A746527
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 8

Arbetstid: Schema
Vikariaten avser perioden juni-augusti 2018, med utbildning och introduktion under våren.

Kontakt

Kontaktperson

Lars Ericsson
Kriminalvårdsinspektör
0611-86876

Fackliga företrädare

Stefan Persson
OFR/ST
0611-866 00 växel

Peter Hemström
SEKO
0611-866 00 växel

Helen Holmgren
SACO
0611-86792

Övrigt

Kriminalvården är verksam dygnet runt. Arbetet innebär schemalagd arbetstid vilket omfattas av kvällar, nätter och helger.

Inom staten erbjuds bra villkor för bland annat friskvård, arbetstid, semester och pension. För statliga jobb gäller också i regel individuell lönesättning. Läs mer om fördelar på www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.