Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Semestervikariat i anstalten Halls sporthall

Hall Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Anstalten Hall ligger alldeles utanför Södertälje och har 171 platser för intagna. Här placeras intagna med långa strafftider och med särskilda villkor om hög säkerhet.

Nu söker vi semestervikarier med grundplacering i anstaltens sporthall.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå ett arbetslag vid anstalten Hall som har den dagliga direktkontakten med våra klienter. Uppdraget gäller huvudsakligen att genomföra träningspass i anstaltens sporthall med olika grupper av klienter. Arbetsuppgifterna är mångfacetterade och innebär också bevakning, visitations- och säkerhetsarbete samt dokumentation och samtals-/motivationsarbete.

Du förväntas aktivt bidra till att upprätthålla en god säkerhetskultur och ett gott samarbetsklimat.

Kriminalvårdens verksamhet måste fungera dygnet runt och schemaläggning sker därför på oregelbunden arbetstid där tjänstgöring på kvällar och helger ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning i och/eller erfarenhet av att leda träningspass för vuxna både individuellt och i grupp.

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. Vi ser gärna att du har minst ett par års arbetserfarenhet samt B-körkort. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift samt engelska i tal. Övriga språkkunskaper värdesätts. Du ska även ha en god fysisk status
Meriterande är mångkulturella erfarenheter, som gör att du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, genus, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.

Din kompetens och ditt engagemang ger de grundläggande förutsättningarna för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Du kommer att träffa människor med olika bakgrund, problematik och förutsättningar. Därför är dina personliga egenskaper och förmågor mycket viktiga för arbetet. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och verksamhetens uppdrag och mål. Du lyssnar aktivt och kommunicerar tydligt, kan sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god samarbetsförmåga, en positiv människosyn och en empatisk förmåga som visar sig genom att du kan arbeta i grupp och agera korrekt, förutsägbart och med gott omdöme enligt gällande regelverk och värdegrund. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

enligt övrenskomelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-07
Referensnummer: A756182
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3

Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson

Ulrica Blomgren
Kriminalvårdsinspektör
08-559 398 83
072-742 77 60

Fackliga företrädare

Agneta Segerhjelm
SEKO
077-228 08 00

Niclas Ingesson
Ledarna
077-22 80 800

Pehr Magnebrandt
ST
08-559 398 80

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.