Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Senior handläggare/chefsstöd till VO frivården Östergötland och VO Gotland

Senior handläggare/chefsstöd till VO frivården Östergötland och VO Gotland

Frivården Östergötland Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvården Region Öst har verksamhet i Östergötland, Småland samt på Gotland. Verksamhetsområde Frivården Östergötland består av frivårdskontor i Linköping, Norrköping och Västervik som leds av fyra kriminalvårdsinspektörer tillsammans med frivårdschefen. VO Frivården Östergötland har ca 70 medarbetare. Verksamhetsområde Gotland består av häktet Visby och frivården Visby som leds av två kriminalvårdsinspektörer tillsammans med frivårdschefen. VO Gotland har ca 35 medarbetare.

Läs mer om verksamheten:
https://www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/

Se vad våra medarbetare gör och vad de tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Arbetsbeskrivning

Som senior handläggare/chefsstöd kommer du att verka för en samordnad frivård genom att säkerställa att det lokala arbetet bedrivs på ett enhetligt och kvalitetssäkrat sätt enligt myndighetens riktlinjer. I arbetet ingår planering, verksamhetsuppföljning och handläggning av tilldelade ärenden. Du förväntas på egen hand genomföra utredningar av olika slag. Du kommer att ha ansvar för remisser och andra förfrågningar från regional och nationell nivå. Du kommer också att jobba med säkerhetsrelaterade frågor, utbildningsfrågor och löpande HR-frågor. Du utgör ett nära stöd till frivårdschefen och är direkt underställd denne.

Arbetet är förenat med resor inom verksamhetsområdet VO frivården Östergötland. Arbetet gentemot VO Gotland sker via digitala kommunikationskanaler.

Befattningen är ny och det finns möjlighet att påverka arbetets innehåll.

Kvalifikationer

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha god förmåga att skapa och upprätthålla relationer. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar och du ser möjligheter i förändrings- och utvecklingsarbete. Du har en god analytisk förmåga, prioriteringsförmåga och planerar och driver processer självständigt. Du har även ett helhetsperspektiv och ser till hela verksamhetens bästa i alla lägen.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Akademisk examen inom ett för tjänsten relevant ämnesområde alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Erfarenhet av att handlägga ärenden, genomföra utredningar och bereda beslut.
• Kunskap och erfarenhet av att driva, leda och underhålla processer med flera aktörer.
• Erfarenhet av uppföljning av verksamhet eller projekt.
• Mycket god kunskap att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• B-körkort är ett krav.

Meriterande:
• Akademisk examen såsom socionom, juridik eller kriminologi.
• Erfarenhet av arbete inom Kriminalvården och frivård i synnerhet.
• Erfarenhet av verksamhetsutveckling.
• Erfarenhet av förändringsarbete.
• Erfarenhet av projektledning.
• Mycket god kunskap i säkerhetsrelaterade frågor.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-02
Referensnummer: A986687
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Kontorstid med möjlighet till flex.

Kontakt

Kontaktperson

Emil Ahlquist
Frivårdschef
0708-39 01 95

Fackliga företrädare

Anna Berglund
SACO
077-22 80 800

Daniel Runsten
SEKO
0142-672811

Eva Davidsson
ST/OFR
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.