Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Sjuksköterska anstalten Fosie (vikariat)

A/H Region Syd Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Vill du arbeta med en grupp multipelt sjuka patienter som har ett generellt dåligt hälsotillstånd, sällan söker vanlig sjukvård annat än i akuta situationer och som sällan följer givna ordinationer? Klarar du av att bli ifrågasatt av patienter som i hög grad har olika personlighetsstörningar och till följd av tidigare erfarenheter är misstänksamma mot vårdapparaten? Har du tålamod att försöka vinna förtroende, att motivera till ett
hälsosammare liv och att värna sin egen hälsa? I så fall har du goda möjligheter att känna tillfredställelse med att arbeta hos oss inom Kriminalvården.

Kriminalvården region syd söker en sjuksköterska till VO Fosie
Anstalten Fosie byggdes 1986. 1998 tillkom fem avdelningar för särskilt resurskrävande intagna (SRI) och 2004 byggdes anstalten ut med det som idag kallas paviljongen. 2006 gjordes en SRI-avdelning om för att kunna ta emot intagna för läkemedelsassisterad behandling (LAB)

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med hälso- och sjukvård för de intagna, bedömning och behandling av de intagnas fysiska och psykiska hälsa.
Kriminalvården bedriver viss öppen hälso- och sjukvård vilket innebär att anstalter och häkten har sjukvårdsmottagning där intagna söker vård. På mottagningen finns tidsbeställda besök hos allmänläkare, sjuksköterska och på vissa enheter psykiater och psykolog.
Som sjuksköterska har du dels en egen mottagning av lättare åkommor, men du bedömer även vilka sökande som ska bokas till läkare och psykolog. Du förbereder och assisterar vid läkarmottagningen, ansvarar för
läkemedelshantering och andra hälso- och sjukvårdsinsatser. Samarbetet med övrig kriminalvårdsperson är en viktig del i arbetet. I detta ingår utbilda och handleda den klientnära personal i hälso- och sjukvårdsfrågor.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska. Du bör ha en flerårig erfarenhet som sjuksköterska, inom akut sjukvård, missbruksvård, psykiatri/rättspsykiatri eller öppen hälso- och sjukvård. Kriminalvården lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har god förmåga till att arbeta självständigt med hög integritet och stor flexibilitet samt skapa förtroendefulla relationer På vissa enheter är du ensam i tjänst
som sjuksköterska varför det är viktigt att du har en god förmåga till samarbete och samverkan med andra yrkeskategorier. Du delar naturligtvis kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring.
Körkort erfordras.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2019-08-31

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-08
Referensnummer: A756323
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Caroline Wahlström
Kriminalvårdsinspektör
040-6927465

Marie-Louise Lindén
Verksamhetsexpert hälso- och sjukvård
040-69 269 50

Fackliga företrädare

Lars Halik
ST
0406927401

Marwan Said
SEKO
0406927401

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.