Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Sjuksköterska, anstalten Skänninge

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården, Region Öst består av verksamhetsområden i Östergötland, Småland och på Gotland. Anstalten Skänninge ligger i Mjölby kommun och är en sluten anstalt med 234 platser i säkerhetsklass två. Anstalten har drygt 170 anställda. Studier, brotts- och missbruksprogram, arbete i träsnickeri, självhushåll, klosterverksamhet, kontaktmanna- och säkerhetsarbete är exempel på verksamheter i vår ambition att bistå de intagna att nå ”bättre ut”. Vi söker nu en sjuksköterska för tillsvidareanställning på heltid.

Dina arbetsuppgifter är att tillsammans med övriga sjuksköterskor ansvara för att de intagnas behov av hälso- och sjukvård tillgodoses, såväl somatiskt som psykiatriskt. Arbetsuppgifterna består av bedömning och behandling av klienternas fysiska och psykiska hälsa, förbereda och assistera vid läkarmottagning, läkemedelshantering samt allmänna hälso- och sjukvårdsuppgifter. Vård och behandling sker i samarbete med konsulterande läkare och övrig personal. I arbetet ingår även undervisning och handledning i suicidprevention, akut omhändertagande och läkemedelsadministrering varför samarbete med övrig kriminalvårdspersonal är mycket viktig.


Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet inom yrket samt vana av att hantera akuta situationer. Vi förutsätter att du har god datavana samt erfarenhet av att arbeta med datajournaler. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet från kriminalvård eller missbruksvård och vi ser gärna att du har vidareutbildning inom psykiatri alternativt distriktssköterskeutbildning eller annan erfarenhet/kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och för att trivas i tjänsten ser vi att du har förmåga att arbeta självständigt och är trygg i din yrkesroll. Du är flexibel och har förmåga att prioritera och sätta tydliga gränser. God samarbetsförmåga, hög social kompetens, driftighet samt god empatisk förmåga är egenskaper som värderas högt.

Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse<br/>Provanställning 6 mån kan bli aktuellt

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-10
Referensnummer: A698189
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Majkel Vestergaard
Sjukvårdssamordnare
031-752 88 07

Rolf Rydell
Kriminalvårdsinspektör
0142 - 672932

Fackliga företrädare

Lolo Åsberg
SACO
077 - 22 80 800 (vxl)

Maria Rahn
OFR/ST
077-22 80 800 (vxl)

Josip Jovasevic
SEKO
077 - 22 80 800 (vxl)

Övrigt

Kriminalvårdens arbetsmiljö och arbetstid är rökfri. Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad etnisk mångfald.

Vissa befattningar inom Kriminalvården är säkerhetsklassificerade. Detta innebär att registerkontroll föregår beslut om anställning.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. OBSERVERA: Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.