Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Sjuksköterska dagtid till anstalten Salberga

Salberga Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes och utrikes transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättsäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Verksamhetsområde Salberga är en del av Kriminalvården Region Mitt och består av anstalten och häktet Salberga. Anstalten är sluten och utgör tillsammans med häktet en verksamhet med 338 platser och sysselsätter ca; 300 anställda. Verksamheten är placerad i tätorten Sala. Verksamhetsområdet leds av en kriminalvårdschef tillsammans med ett antal kriminalvårdsinspektörer.

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta med en grupp multipelt sjuka patienter där du får möjlighet att motivera dessa i en stundtals utmanande miljö?
Har du tålamodet att försöka vinna förtroende och vara en del i arbetet till ett hälsosammare liv? I så fall har du goda möjligheter att känna tillfredsställelse med arbetet hos oss inom Kriminalvården!

Kriminalvården bedriver viss öppen hälso- och sjukvård vilket innebär att alla anstalter och häkten har sjukvårdsmottagningar där de intagna kan söka vård. På mottagningen finns tidsbeställda besök hos allmänläkare och på vissa enheter även till psykiater, psykolog och sjukgymnast. Som sjuksköterska har du en egen mottagning för bedömning av lättare åkommor, men du bedömer även vilka sökande som ska träffa läkare eller annan yrkesgrupp. Det innebär att du arbetar både med somatisk och psykiatrisk hälso- och sjukvård för de intagna, assisterar vid läkarmottagning samt administrerar läkemedel i första hand genom dosdispensering. Dokumentation sker i PMO patientdatajournal.

Samarbete med övrig kriminalvårdspersonal är en självklar och viktig del av arbetet. I detta ingår att utbilda och handleda den klientnära personalen i hälso- och sjukvårdsfrågor såsom självmordsprevention, akut omhändertagande och läkemedelsadministration. Som sjuksköterska i Kriminalvården får du utbildning i Kriminalvårds medicin och Självmordslära, du bör auskultera inom den vanliga sjukvården 2 veckor årligen exempelvis inom akutsjukvård, psykiatri, infektion och boendevård, regelbundet erfarenhetsutbyte med kompetenta kollegor, träning i att arbeta självständigt och att göra prioriteringar.

Tjänstgöring vid andra verksamhetsställen, liksom möten och utbildning på annan ort, kan eventuellt komma ifråga.

Kvalifikationer

Du skall vara legitimerad sjuksköterska och om du har erfarenhet av akutsjukvård, beroendevård, psykiatri eller öppen hälso- och sjukvård underlättar det ditt arbete. Dina personliga egenskaper är dock viktigare än eventuell vidareutbildning. Arbetet är mycket självständigt och då du ibland är ensam i tjänst med medicinsk utbildning är det viktigt att du har god förmåga att arbeta tillsammans med andra yrkeskategorier och att förmedla dina kunskaper. Vi fäster även stor vikt vid att du är professionell i din yrkesroll där det ingår att göra medicinska prioriteringar, vara flexibel i patientkontakten men ändå sätta tydliga gränser för vad sjukvård innebär och att ha en god empatisk förmåga.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-21
Referensnummer: A813491
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Isabell Björndahl
Sjukvårdssamordnare
077-22 80 800

Anders Bergh
Kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Terhi Voutilainen
ST
077-22 80 800

Madeleine Reinholdsson
SEKO
077-22 80 800

Ali Ataei
SACO
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vid anställning på en anstalt i säkerhetsklass 1 krävs svenskt medborgarskap.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.