Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Sjuksköterska till Anstalten Skänninge

Sjuksköterska till Anstalten Skänninge

Region Öst Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Anstalten Skänninge ligger på pendlingsavstånd från såväl Linköping, Motala som Mjölby. Anstalten har ca 250 intagna och ungefär lika många medarbetare. Skänninge är en sluten anstalt i säkerhetsklass 2.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården bedriver viss öppen hälso- och sjukvård vilket innebär att alla anstalter och häkten har sjukvårdsmottagningar där de intagna kan söka vård. På anstalten Skänninge finns förutom sjuksköterskor även psykolog, allmänläkare, psykiatriker och fysioterapeut. På sjukvårdsmottagningen finns tidsbeställda besök hos psykolog, allmänläkare, psykiater och sjukgymnast. Du har som sjuksköterska en egen mottagning för bedömning av lättare åkommor, men du bedömer även vilka sökande som ska träffa läkare eller annan yrkesgrupp. Det innebär att du arbetar både med somatiskt och psykiatrisk hälso- och sjukvård för de intagna, assisterar vid läkarmottagning samt administrerar läkemedel i första hand genom dosdispensering. Dokumentation sker i patientdatajournal, PMO. Vård och behandling sker i samarbete med konsulterande läkare och övrig personal. I arbetet ingår även undervisning och handledning för övrig kriminalvårdspersonal i suicidprevention, akut omhändertagande och läkemedelshantering varför samarbete med övrig kriminalvårdspersonal är mycket viktig.

Som sjuksköterska i Kriminalvården får du:
- erfarenhet av att arbeta inom Kriminalvård och vara en viktig del av myndighetens vision bättre ut
- möjlighet att bredda din kompetens inom kriminalvårdsmedicin
- erfarenhetsutbyte med erfarna kollegor
- växa i en självständig roll med varierande arbetsuppgifter; exempelvis viss primärvårdsnivå, psykiatri, beroendevård och omvårdnad

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och har väl grundade och tydliga värderingar. I stressituationer är du lugn, stabil och kontrollerad. Du har stor integritet och förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är kvalitetsmedveten och noggrann samt har förmågan att själv strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Legitimerad sjuksköterska.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Meriterande:
• En för arbetsgivaren relevant specialisering eller vidareutbildning, exempelvis inom psykiatri, akutsjukvård, diabetes eller öppenvård.
• Arbetslivserfarenhet inom yrket.
• Relevanta språkkunskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: 1/9 eller tidigare, provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-03
Referensnummer: A953359
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas<br/>

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Dagtid, måndag - fredag

Kontakt

Kontaktperson

Hans Filipsson
Kriminalvårdsinspektör
0142-67 28 03

Gunilla Persson
verksamhets expert sjukvård
013-4952902

Mats Eklöf
Personalhandläggare
076-1144579

Fackliga företrädare

Tina Andersson
SEKO
077-22 80 800 (vxl)

Ann Johansson
Vårdförbundet
0125-761 12 21/26

Reino Klinga
OFR
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.