Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Sjuksköterska till anstalterna Skenäs och Kolmården

Sjuksköterska till anstalterna Skenäs och Kolmården

Norrköping Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om anstalterna Skenäs och Kolmårdens verksamhet på våra hemsidor: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/skenas/, https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/kolmarden/.
Verksamhetsområde Norrköping består av anstalten Kolmården med 170 platser, anstalten Skenäs med 89 platser samt häktet Norrköping med 50 platser. Anstalterna är placerade utanför Norrköping och häktet finns i anslutning till polishuset. Anstalterna tillhör säkerhetsklass 3, vilket är den lägsta säkerhetsklassen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en sjuksköterska till anstalterna Skenäs och Kolmården.

Kriminalvården bedriver till viss del öppen hälso- och sjukvård, vilket innebär att alla anstalter och häkten har sjukvårdsmottagningar där de intagna kan söka vård. På mottagningen sker tidsbeställda besök hos allmänläkare, psykiater och sjukgymnast.

Som sjuksköterska har du egen mottagning för bedömning av lättare åkommor och du bedömer även vilka klienter som ska träffa läkare eller annan yrkesgrupp. Det innebär att du arbetar både med somatisk och psykiatrisk hälso- och sjukvård för de intagna. Du assisterar vid läkarmottagning samt administrerar läkemedel i första hand genom dosdispensering. Dokumentation sker i patientjournal, PMO. Vård och behandling sker i samarbete med konsulterande läkare och övrig personal. Du kommer att ha stort eget ansvar, men också ett samarbete med övriga sjuksköterskor i verksamhetsområdet.

I arbetet ingår även handledning i suicidprevention och akut omhändertagande, varför ett nära samarbete med övrig kriminalvårdspersonal är mycket viktigt.

Som sjuksköterska i kriminalvården får du:
• regelbundna arbetstider dagtid
• kompetensutveckling
• erfarenhetsutbyte med kompetenta kollegor
• arbeta och utvecklas i en självständig roll med varierande arbetsuppgifter; exempelvis inom akutsjukvård, psykiatri, beroendevård och omvårdnad

Du kommer att utgöra en viktig del i Kriminalvårdens kärnuppdrag: "Bättre ut" för att minska återfall i brott.

Kvalifikationer

För att trivas i tjänsten ser vi att du har förmåga att arbeta självständigt och är trygg i din yrkesroll. Du är flexibel och har förmåga att prioritera och sätta tydliga gränser. God samarbetsförmåga, hög social kompetens, driftighet samt empatisk förmåga är egenskaper som värderas högt. Du är även kvalitetsmedveten och noggrann.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• legitimerad sjuksköterska
• erfarenhet inom yrket
• god datavana samt erfarenhet av att arbeta med datajournaler
• körkort och tillgång till egen bil då våra anstalter ligger några mil utanför Norrköping och långt från allmänna kommunikationer.

Meriterande.
• specialistutbildning inom psykiatri eller öppen hälso- och sjukvård
• erfarenhet från kriminalvård, beroendevård och/eller psykiatri
• goda kunskaper i svenska tal och skrift

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-09
Referensnummer: A941128
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Lars Widholm
Kriminalvårdschef
076-518 86 86

Gunilla Persson
Verksamhetsexpert hälso-och sjukvård
0728-626134

Fackliga företrädare

Ann Johansson
Vårdförbundet
0125-761221/26

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.