Kriminalvården logotyp

Sjuksköterska till Göteborg-pooltjänst

Sjuksköterska till Göteborg-pooltjänst

Region Väst Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvården region Väst består av åtta verksamhetsområden med anstalter på olika platser i regionen. Tjänsten utgår ifrån Häktet Göteborg men arbetstiden kommer även att fördelas mellan anstalten Högsbo/Sagsjön samt anstalten Skogome utifrån behov. Häktet Göteborg är ett av fem säkerhetshäkten i Sverige och tar emot både anhållna och häktade med eller utan restriktioner. Häktet har 344 tillgängliga platser och sju sjuksköterskor i bemanning. På Högsbo finns 59 anstaltsplatser och 40 häktesplatser. Sagsjön som är en anstalt för enbart kvinnor har 20 platser. Anstalten Skogome har totalt 191 platser vilka till största del fördelas till sexualbrottsdömda och resterande till psykiatrisk omvårdnadsavdelning. Våra verksamheter är indelade i olika säkerhetsklasser. På vår hemsida www.kriminalvarden.se kan du läsa mer om organisationen.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården bedriver viss öppen hälso- och sjukvård vilket innebär att alla anstalter och häkten har sjukvårdsmottagningar där de intagna kan söka vård. På mottagningarna finns, förutom sjuksköterska även allmänläkare och psykiatriker. Som sjuksköterska har du dels en egen mottagning för bedömning av lättare åkommor, men du bedömer även vilka sökande som ska träffa läkare. Det innebär att du arbetar både med somatiskt och psykiatrisk hälso- och sjukvård för de intagna, assisterar vid läkarmottagning samt administrerar läkemedel i första hand genom dosdispensering. Dokumentation sker i PMO patientdatajournal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och har väl grundade och tydliga värderingar. I stressituationer är du lugn, stabil och kontrollerad. Du har stor integritet och förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är kvalitetsmedveten och noggrann samt har förmågan att själv strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Legitimerad sjuksköterska.
• B-körkort.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Meriterande:
• En för arbetsgivaren relevant specialisering eller vidareutbildning, exempelvis inom psykiatri, akutsjukvård eller öppenvård.
• Arbetslivserfarenhet inom yrket.
• Relevanta språkkunskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.
6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-08
Referensnummer: C59441
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Schema måndag - fredag.

Kontakt

Kontaktperson

Annette Hagman
Rekryterare
011-496 34 21
annette.hagman@kriminalvarden.se

Daniel Noelle
Kriminalvårdsinspektör
070-831 10 62

Majkel Vestergaard
Verksamhetsexpert
031-752 88 07

Fackliga företrädare

Sandra Winkler
Vårdförbundet
031-752 95 22

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning samt ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.