Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Sjuksköterska till VO Tidaholm

Sjuksköterska till VO Tidaholm

Regionkontoret Väst Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Som medarbetare inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och intressant samhällsuppdrag och i ditt arbete hos oss har du chans att göra skillnad! Kriminalvårdens uppdrag är att omhänderta häktade samt verkställa påföljder såväl i fängelse som i frihet. Vårt mål är att våra klienter ska vara bättre rustade att leva ett liv utan kriminalitet och missbruk efter de avtjänat sitt straff. Genom vårt agerande bidrar vi till att minska risken för återfall i brott och därmed öka tryggheten i samhället.

Verksamhetsområde (VO) Tidaholm består av anstalten i Tidaholm med plats för 146 intagna, som är dömda till långa fängelsestraff. Anstalten har därmed en hög nationell säkerhetsklassificering. Anstalten leds av en kriminalvårdschef, som tillsammans med ledningsgruppen har det operativa ansvaret. Anstalten har 200 anställda fördelade inom flera olika yrkesgrupper och kompetenser.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården bedriver viss öppen hälso- och sjukvård vilket innebär att vi har en sjukvårdsmottagning på anstalten Tidaholm. Arbetet består av att se till att de intagnas behov av hälso- och sjukvård tillgodoses, såväl somatiskt som psykiatriskt. Arbetsuppgifterna består i bedömning och behandling av intagnas fysiska och psykiska hälsa, assistera och förbereda läkarmottagning, iordningställa och administrera läkemedel samt allmänna hälso- och sjukvårdsuppgifter. Vård och behandling sker i samarbete med konsulterande läkare, tandläkare, sjukgymnast, anstaltens psykologer och övrig personal. Kvalitetsutveckling och uppföljning av hälso- och sjukvård är en del av arbetet.

Kvalifikationer

Du är trygg i din yrkesroll, kan strukturera ditt eget arbete, sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt, samt samarbeta med andra personalgrupper. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
- Legitimerad sjuksköterska.
- Goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift.
Meriterande:
- En för arbetsgivaren relevant specialisering eller vidareutbildning, exempelvis inom psykiatri.
- Mångkulturella erfarenheter, som gör att du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra, liksom engelska i tal. Övriga språkkunskaper värdesätts.
- Din kompetens och ditt engagemang ger de grundläggande förutsättningarna för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Därför är dina personliga egenskaper och förmågor mycket viktiga för arbetet som sjuksköterska och vi söker dig som är tydlig, stabil, ansvarstagande och har självinsikt. Det innebär att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och verksamhetens uppdrag och mål.
- Du har en positiv människosyn och en empatisk förmåga som visar sig genom att du kan arbeta i grupp och agera korrekt, förutsägbart och med gott omdöme enligt gällande regelverk och värdegrund. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Start enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-04
Referensnummer: A892056
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.<br/>

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Flexibel arbetstid, måndag-fredag

Kontakt

Kontaktperson

Lise-Lott Brakken
Personalhandläggare
0502745307

Ulf Ingesson
Kriminalvårdsinspektör
0502-74 54 06

Fackliga företrädare

Laila Johannesson
Vårdförbundet
0502-745325

Christer Hallqvist
SEKO
077-228 08 00 vxl

Kristoffer Hermansson
OFR-ST
0502-74 53 00

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.