Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Sjuksköterska (vikariat 50%) Kriminalvården Mariestad

Mariestad Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Verksamhetsområdet (VO) Mariestad består av anstalten Johannesberg, klass 2, anstalten Rödjan, klass 3 öppen samt ett häkte. VO Mariestad har ca 150 anställda fördelade inom olika yrkeskategorier och kompetenser.
Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med hälso- och sjukvård för de intagna. Du arbetar med bedömning och behandling av klienternas fysiska och psykiska hälsa samt förbereder och assisterar vid läkarmottagning. Arbetet innebär bl.a. läkemedelshantering och andra hälso- och sjukvårdsinsatser. Dokumentation sker i PMO patientjournal. Vård och behandling sker i samarbete med konsulterande läkare och övrig personal. Den hälso- och sjukvård som kriminalvården bedriver är öppen Hälso- och sjukvård. Kriminalvården Mariestad består av tre enheter, häktet (31 platser), anstalten Johannesberg (70 platser) och anstalten Rödjan(60 platser) där du kommer ingå i ett team på 4 sjuksköterskor.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska och om du har erfarenhet av akutsjukvård, beroendevård, psykiatri eller öppen hälso- och sjukvård så underlättar det ditt arbete hos oss.
Personliga egenskaper som behövs är förmåga att arbeta självständigt, kunna prioritera och sätta gränser, vara flexibel, ha god samarbetsförmåga och klara konflikthantering. Som person har du ett empatiskt förhållningssätt samtidigt som du är säkerhetsmedveten. Du är lugn, stresstålig, uthållig och trygg i dig själv. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.
Dina personliga egenskaper är viktigare än eventuell vidareutbildning.

Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde 2018-05-01 eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2018-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-11
Referensnummer: A755567
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Kriminalvården tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag till fredag med möjlighet till flextid.

Kontakt

Kontaktperson

Britt-Marie Johansson
Kriminalvårdschef
0501-758101

Ann Lundgren
Sjuksköterska
0501-758 099

Fackliga företrädare

Alf Ringhage
SEKO
0501-758 201

Fredrik Bellino
OFR
0501-758 201

Anna-Carin Öman
SACO
0501-758 054

Övrigt

Intervjuer kan komma att påbörjas under pågående annonsering.

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.