Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Sjuksköterska (vikariat) till anstalten Kalmar

Sjuksköterska (vikariat) till anstalten Kalmar

Anstalten Kalmar Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om anstalten Kalmars verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/kalmar/#om

Anstalten Kalmar är en anstalt med 57 platser i säkerhetsklass 2. Den ligger i centrala Kalmar, på smidigt promenadavstånd från tågstationen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en sjuksköterska för ett vikariat på anstalten Kalmar. Du kommer att ha stort eget ansvar, men också ha ett samarbete med sjuksköterskan på häktet Kalmar.

Kriminalvården bedriver till viss del öppen hälso- och sjukvård, det innebär att alla anstalter och häkten har sjukvårdsmottagningar där de intagna kan söka vård. På mottagningen finns tidsbeställda besök hos allmänläkare, psykiater och sjukgymnast.

Du som sjuksköterska har en egen mottagning för bedömning av lättare åkommor, men du bedömer även vilka klienter som ska träffa läkare eller annan yrkesgrupp. Det innebär att du arbetar både med somatisk och psykiatrisk hälso- och sjukvård för de intagna. Du assisterar vid läkarmottagning samt administrerar läkemedel i första hand genom dosdispensering. Dokumentation sker i patientjournal, PMO. Vård och behandling sker i samarbete med konsulterande läkare och övrig personal.

I arbetet ingår även undervisning och handledning i suicidprevention, akut omhändertagande och läkemedelsadministrering, varför ett nära samarbete med övrig kriminalvårdspersonal är mycket viktigt.

Som sjuksköterska i kriminalvården får du:
- regelbundna arbetstider på dagtid
- kontinuerlig kompetenshöjning
- erfarenhetsutbyte med kompetenta kollegor
- växa i en självständig roll med varierande arbetsuppgifter; exempelvis inom akutsjukvård, psykiatri, beroendevård och omvårdnad

Och inte minst: Du kommer att utgöra en viktig del i arbetet i Kriminalvårdens kärnuppdrag: "Bättre ut".

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas i tjänsten ser vi att du har förmåga att arbeta självständigt och är trygg i din yrkesroll. Du är flexibel och har förmåga att prioritera och sätta tydliga gränser. God samarbetsförmåga, hög social kompetens, driftighet samt god empatisk förmåga är egenskaper som värderas högt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Krav:
• legitimerad sjuksköterska
• flera års erfarenhet inom yrket samt vana av att hantera akuta situationer
• god datavana samt erfarenhet av att arbeta med datajournaler

Meriter:
• specialistutbildning inom psykiatri eller distrikt
• erfarenhet från kriminalvård, beroendevård och/eller psykiatri.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Tillträde enligt överenskommelse. Vikariat under veckorna 27-36 med en veckas introduktion innan.

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-29
Referensnummer: A921481
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Gunilla Persson
Verksamhetsexpert hälso- och sjukvård
013-49 52 902

Albert Gegaj
Kriminalvårdsinspektör
0480-469776

Fackliga företrädare

Josip Jovasevic
SEKO
077 - 22 80 800 (vxl)

Charlotte Vinros
OFR/ST
077-22 80 800

Lolo Åsberg
SACO
077-22 80 800

Övrigt

Kriminalvårdens arbetsmiljö och arbetstid är rökfri. Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad etnisk mångfald.

Vissa befattningar inom Kriminalvården är säkerhetsklassificerade. Detta innebär att registerkontroll föregår beslut om anställning.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. OBSERVERA: Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.