Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Sjuksköterska(sommar vikariat/timanställning)Häktet Växjö

Sjuksköterska(sommar vikariat/timanställning)Häktet Växjö

Häktet Växjö Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om häktet Växjö verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/vaxjo/#om

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården, Region Öst består av verksamhetsområden i Östergötland, Småland och på Gotland. Verksamhetsområde Jönköping/Växjö består av ett häkte i Jönköping med 45 platser och ett häkte i Växjö med 26 platser. Vi söker nu en sjuksköterska för tim vikariat samt vikarie under sommar, till häktet i Växjö som är beläget i samma byggnad som polisen. Dina arbetsuppgifter är att ansvara för de intagnas behov av hälso och sjukvård tillgodoses, såväl somatisk som psykiatrisk. Arbetsuppgifterna består av bedömning och behandling av klienternas fysiska och psykiska hälsa, förbereda och assistera vid läkarmottagning, läkemedelshantering samt allmänna hälso- och sjukvårdsuppgifter. Vård och behandling sker i samarbete med konsulterande läkare och övrig personal.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet inom yrket samt vana av att hantera akuta situationer. Vi förutsätter att du har god datavana samt erfarenhet av att arbeta med datajournaler. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet från kriminalvård eller missbruksvård och vi ser gärna att du har vidareutbildning inom psykiatri alternativt distriktssköterskeutbildning eller annan erfarenhet/kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och för att trivas i tjänsten ser vi att du har förmåga att arbeta självständigt och är trygg i din yrkesroll. Du är flexibel och har förmåga att prioritera och sätta tydliga gränser. God samarbetsförmåga, hög social kompetens, driftighet samt god empatisk förmåga är egenskaper som värderas högt.

Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring.
Erfarenhet krävs.Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Tillträde Deltid, vik vid ledigheter samt sommar 2020.
Vi tillämpar individuell lönesättning

Tidsbegränsat till: 2020-08-31

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-12
Referensnummer: A918890
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Timlön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Gunilla Persson
Sjukvårdssamordnare Region Öst
013-4952902

Mohamad Mehanna
Häkteschef
036-5850702

Fackliga företrädare

Rickard Bexell
SEKO
0470-736300

Karin Green
OFR/ST
0470-73 63 00

Övrigt

Kriminalvårdens arbetsmiljö och arbetstid är rökfri. Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad etnisk mångfald.

Vissa befattningar inom Kriminalvården är säkerhetsklassificerade. Detta innebär att registerkontroll föregår beslut om anställning.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. OBSERVERA: Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.