Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Sjuksköterska(vikariat 75%), Anstalts- och Häktetsavdelningen i Kalmar

Anstalten Kalmar Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården, Region Öst består av verksamhetsområden i Östergötland, Småland och på Gotland. Verksamhetsområde Kalmar består av anstalt Kalmar och häktet Kalmar. Vi söker nu en sjuksköterska för vikariat på anstalten Kalmar och du kommer att ha visst samarbete med sjuksköterskan på häktet Kalmar.
Kriminalvården bedriver till viss del öppen hälso- och sjukvård, det innebär att alla anstalter och häkten har sjukvårdsmottagningar där de intagna kan söka vård. På mottagningen finns tidsbeställda besök hos allmänläkare, psykiater och sjukgymnast. Du har som sjuksköterska en egen mottagning för bedömning av lättare åkommor, men du bedömer även vilka sökande som ska träffa läkare eller annan yrkesgrupp. Det innebär att du arbetar både med somatiska och psykiatrisk hälso- och sjukvård för de intagna, assistera vid läkarmottagning samt administrera läkemedel i första hand genom dosdispensering. Dokumentation sker i patientjournal, PMO. Vård och behandling sker i samarbete med konsulterande läkare och övrig personal. I arbetet ingår även undervisning och handledning i suicidprevention, akut omhändertagande och läkemedelsadmininstrering varför samarbete med övrig kriminalvårdspersonal är mycket viktigt.
Som Sjuksköterska i kriminalvården får du:
-en bred kompitens inom hälso- och sjukvård
- regelbunden kompetenshöjning
-erfarenhetsutbyte med kompetenta kollegor
-växa i en självständig roll med varierande arbetsuppgifter; exempelvis akutsjukvård, psykiatri, beroendevård och omvårdnad
-vara en viktig del i arbetet för visionen "Bättre ut"

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet inom yrket samt vana av att hantera akuta situationer. Vi förutsätter att du har god datavana samt erfarenhet av att arbeta med datajournaler. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har specialistutbildning inom psykiatri eller distrikt samt om du har erfarenhet från kriminalvård, beroendevård och/ eller psykiatri. Du kan även ha annan erfarenhet/kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och för att trivas i tjänsten ser vi att du har förmåga att arbeta självständigt och är trygg i din yrkesroll. Du är flexibel och har förmåga att prioritera och sätta tydliga gränser. God samarbetsförmåga, hög social kompetens, driftighet samt god empatisk förmåga är egenskaper som värderas högt.

Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid

Varaktighet: 3-6 månader

Tillträde enligt överenskommelse
Vi tillämpar individuell lönesättning

Tidsbegränsat till: 2019-06-05

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-01
Referensnummer: A756257
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Albert Gegaj
Kriminalvårdsinspektör
0480-467 776

Gunilla Persson
Sjukvårdssamordnare Region Öst
013-49 52 902

Fackliga företrädare

Josip Jovasevic
SEKO
077 - 22 80 800 (vxl)

Lolo Åsberg
SACO
077 - 22 80 800 (vxl)

Nikki Mikkelsen
SEKO
0480-46964

Övrigt

Kriminalvårdens arbetsmiljö och arbetstid är rökfri. Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad etnisk mångfald.

Vissa befattningar inom Kriminalvården är säkerhetsklassificerade. Detta innebär att registerkontroll föregår beslut om anställning.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. OBSERVERA: Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.