Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Sjuksköterska(vikariat 75%), Häktet i Jönköping

Häktet Jönköping Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården, Region Öst består av verksamhetsområden i Östergötland, Småland och på Gotland. Verksamhetsområde Jönköping/Växjö består av ett häkte i Jönköping med 45 platser och ett häkte i Växjö med 26 platser Vi söker nu en sjuksköterska för vikariat (75%) till häktet i Jönköping som är centralt beläget i samma byggnad som polisen. Dina arbetsuppgifter är att tillsammans med övriga sjuksköterskor ansvara för de intagnas behov av hälso och sjukvård tillgodoses, såväl somatisk som psykiatrisk. Arbetsuppgifterna består av bedömning och behandling av klienternas fysiska och psykiska hälsa, förbereda och assistera vid läkarmottagning, läkemedelshantering samt allmänna hälso- och sjukvårdsuppgifter. Vård och behandling sker i samarbete med konsulterande läkare och övrig personal. I arbetet ingår även undervisning och handledning i suicidprevention, akut omhändertagande och läkemedelsadmininstrering varför samarbete med övriga kriminalvårdspersonal är mycket viktig.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet inom yrket samt vana av att hantera akuta situationer. Vi förutsätter att du har god datavana samt erfarenhet av att arbeta med datajournaler. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet från kriminalvård eller missbruksvård och vi ser gärna att du har vidareutbildning inom psykiatri alternativt distriktssköterskeutbildning eller annan erfarenhet/kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och för att trivas i tjänsten ser vi att du har förmåga att arbeta självständigt och är trygg i din yrkesroll. Du är flexibel och har förmåga att prioritera och sätta tydliga gränser. God samarbetsförmåga, hög social kompetens, driftighet samt god empatisk förmåga är egenskaper som värderas högt.

Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid

Varaktighet: 3-6 månader

Tillträde enligt överenskommelse
vi tillämpar individuell lönesättning

Tidsbegränsat till: 2018-08-31

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-11
Referensnummer: A757515
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Gunilla Persson
Sjukvårdssamordnare Region Öst
013-49 52 902

Mohamad Mehanna
Häkteschef
036-5850702

Fackliga företrädare

Björn Andersson
ST
077-228000

Josip Jovasevic
SEKO
077 - 22 80 800 (vxl)

Lolo Åsberg
SACO
077 - 22 80 800 (vxl)

Övrigt

Kriminalvårdens arbetsmiljö och arbetstid är rökfri. Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad etnisk mångfald.

Vissa befattningar inom Kriminalvården är säkerhetsklassificerade. Detta innebär att registerkontroll föregår beslut om anställning.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. OBSERVERA: Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.