Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Sjuksköterskor, Kriminalvården Göteborg

A/H Region Väst Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Kriminalvården Göteborg söker sjuksköterskor till Häktet Göteborg för visstidsanställning och Göteborg Syd för tillsvidareanställning:
- VO Häktet Göteborg är ett säkerhetshäkte med placering i centrala Göteborg. Hit söker vi 1 sjuksköterska med tjänstgöringsgrad 100% under perioden 1 januari tom hösten 2018. Du arbetar tillsammans med 6 stycken duktiga kollegor i ett nära sammarbete med kriminalvårdspersonalen.
- VO Göteborg Syd består av anstalten Högsbo med huvudfokus på män dömda för missbruksrelaterade brott och behandling för detta. I detta verksamhetsområde ingår också anstalten Sagsjön som är en kvinnoanstalt och ligger i Lindome. VO Göteborg Syd söker en sjuksköterska med tjänstgöringsgrad 80%. Anstalten Högsbo kommer vara ditt primära tjänstgöringsställe men täckning av anstalten Sagsjön ingår vid behov. Ni är totalt 3 sjuksköterskor på VO:t som arbetar i ett team och du jobbar särskilt nära den andra sjuksköterskan som tjänstgör på Högsbo.

Ange i din ansökan vilket område du är intresserad av att arbeta på.

Arbetsbeskrivning

Arbetet består av att se till att de intagnas behov av hälso- och sjukvård tillgodoses, såväl somatiskt som psykiatriskt. Arbetsuppgifterna består i bedömning och behandling av intagnas fysiska och psykiska hälsa, assistera och förbereda läkarmottagning, iordningställa och administrera läkemedel samt allmänna hälso- och sjukvårdsuppgifter.
Vård och behandling sker i samarbete med konsulterande läkare och övrig personal. Undervisning och handledning i suicidprevention, akut omhändertagande samt samarbete med övrig kriminalvård ingår.
Kvalitetsutveckling och uppföljning av hälso- och sjukvård är en del av arbetet.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av distrikts, akut, psykiatri och/eller missbruksvård eller annan erfarenhet som bedöms lämplig. Sjuksköterskerollen i kriminalvården är självständig och ställer höga krav på kompetens och bedömningsförmåga. Det krävs också att du i din yrkesutövning följer kriminalvårdens lagar, föreskrifter och upprätthåller hög säkerhet i samarbete med kriminalvårdare.

För arbetet som sjuksköterska är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Legitimerad sjuksköterska med flerårig erfarenhet av distrikts, akut, psykiatri och/eller missbruksvård eller annan erfarenhet som bedöms lämplig. Sjuksköterskerollen i kriminalvården är självständig och ställer höga krav på kompetens och bedömningsförmåga. Det krävs också att du i din yrkesutövning följer kriminalvårdens lagar, föreskrifter och upprätthåller hög säkerhet i samarbete med kriminalvårdare.
För arbetet som sjuksköterska är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi söker dig som har en positiv människosyn och kan hantera utmaningar på ett pedagogiskt och konstruktivt sätt. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du arbetar strukturerat och tar initiativ samt har förmågan att vara flexibel och kan prioritera. Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och förmåga till utveckling och förändring.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet i samarbete och bemötande.
Vi söker dig som har en positiv människosyn och kan hantera utmaningar på ett pedagogiskt och konstruktivt sätt. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du arbetar strukturerat och tar initiativ samt har förmågan att vara flexibel och kan prioritera.

För att arbeta hos oss ser vi det som en självklarhet att du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och förmåga till utveckling och förändring.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet i samarbete och bemötande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

VO Göteborg Syd: tillsvidareanställning 80%. Tillträde enligt överenskommelse <br/><br/>VO häktet Göteborg: tidsbegränsad anställning jan 2018 - höst 2018. <br/>

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-23
Referensnummer: A718978
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Kriminalvården har individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid
Arbete på helger förekommer

Kontakt

Kontaktperson

Elin Palmlin
Personalhandläggare, Häktet Göteborg
0725-381043
elin.palmlin@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

David Nordlander
ST/OFR
076-812 28 31

Wladimiro Orano
SEKO
0733-48 56 73

Ullabeth Karlsson
SACO
031-752 98 95

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.